julieta1963@abv.bg написа: Ето и една примерна програма:
1. Хранене с повече плодове и зеленчуци едновременно с месото, с което също не трябва да се прекалява-60/40 в полза на растителната храна.
2. Пиене на вода- тя подпомага биохимичните процеси в организма и отмива токсините. Една чаша 30 минути преди всяко хранене и 1 чаша 2часаслед хранене.
3. Спортуване и разходки на чист въздух, физически труд- това е естествен начин да си набавим необходимия кислород в организма. Така със сигурност ще избегнем пиенето на кислородна вода, което е само един заместител на кислород.
4. Да се избягва пиенето на лекарства, които допринасят за интоксикирането на организма.
Като спазваме тези прости правила ще имаме добро здраве! Нека научим на тях и децата си!
marsu написа:Стъс сигурност вкусовете се възпитават, така че родителите имат основна роля във възпитанието на вкусове и правилното или вредно хранене. :) От нас зависи все пак когато пораснем да обмислим кое е правилно и сами да вземем решенията, които зависят от нас.
Burborino написа:Абсолютна реалност е според мен. И примерно Джейми Оливър го доказва с предаването си "Моето меню за 15 минути".
Kaya написа:На Джейми рецептите определено са хубави, но са доста скъпички и не всичко отговаря на нашия джоб и метод на хранене, за съжаленеи. Иначе и за съм му голяма почитателка, имам книгата му, но никога не съм готвила по нея.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта