Рецептички за махмурлук

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Рецептички за махмурлук

Мнениеот Силвия Бояджиева » 18 Яну 2012, 10:19

Ако е само махмурлук без главоболие един алказалцер върши много добра работа, а също така и биричката, но ти се доспива от нея докато алказалцера след това закуска със супа добре се отразява, но ако има и главоболие алказалцер + беналгин 2бр и до 20мин си като нов ;)
Жената с характер ,плаши слабите мъже, но подлудява силните !
Аватар
Силвия Бояджиева

Мнениеот southern_sun » 27 Фев 2012, 14:02

Оф да си призная след тия два почивни дни, ми се наложи да потърся някоя и друга рецепта срещу махмурлук. Оказа се че говеенето вървяло ръка за ръка с пиенето. Една от основните причини за махмурлука е свойството на алкохола е да дехидратира организма, това е една от основните причини за главоболието сутрин е точно това.
За тези, които през изминалите два почивни дни са се сблъсквали с моя проблем ето няколко съвета как да се справят със ситуацията и само искам да вметна, че съм пробвала само част от тях.

1.
Около 30 грама плодова захар - за целта можете да си намажите филия с масло и мед, това увеличава с една трета скоростта на разграждане на алкохола в стомаха ви и по такъв начин намаля количеството на алкохол в кръвта. Може да опитате да хапнете мед преди лягане и след като се събудите вече няма да страдате от главоболие.

2. Следващото ми предложение е класическото справяне с проблема - таблетка срещу главоболие и витамин Ц. Изпивате тази комбинация преди лягане и се събуждате като нов, без следа от огромното количество алкохол, което си личи само по празните бутилки разпилени край вас.

3. И тъй като сега е сезона на вината (особено червените с дебелите мезета) и понякога се случва да попрекалим малко с мезетата, не с вината ето и поредния съвет как да не си разглобим главата на следващия ден.Рецептата е лесна и проста - просто на следващия ден пийте много минерална вода за да не дехидратирате организма си.

Погрешно разтълкувани съвети или непотвърдени митове:

изтеглен файл (5).jpg
изтеглен файл (5).jpg (8.86 KiB) Прегледано 4828 пъти

1. Само искам да ви споделя, че всеобщото твърдение, че махмурлука се лекува с бира е напълно погрешно.Това не само, че забави самото изтрезняване, но и ще омота още повече главата ви.

2. Абсолютно забравете за сауната, дори на следващия ден.Това не само ще натовари сърцето ви, но може да доведе и до фатален край.

3. Един добър съвет - пробвайте с хомеопатични средства. Те не само са доста ефикасни, но и подходящи.

4.Отново една теория, която ще оборя с лекота - избягвайте кафето сутрин. Кафето като диуретик също може да дехидратира тялото ви и да има лошо въздействие върху организма ви. Така, че неговата употреба ви довела до допълнителна слабост, отпадналост и главоболие.

А сега нещо интересно, което открих случайно ровейки из нета за справяне с адското главоболие и зверския махмурлук: Как се справят с проблема отделните нации:
- В Латинска Америка например е много популярно така нареченото ‘geviche’ – комбинация от сурова морска риба, примесена с лимонов сок, винен оцет, чили и домати.
- В Япония, като препоръчителна мярка преди употреба на алкохол използват ‘kuzu’ – високо планинска билка, чийто корени изсушават и стриват на прах, след което ги смесват и варят с вода, umeboshi сливи и соев сос.

Това е от мен, ако вие имате нещо по ефикасно споделете и нека си бъде взаимно полезни! А и да не забравя - Наздраве1
southern_sun

Мнениеот Hristo » 27 Мар 2012, 09:54

Много, ама много приемане на течности, най-добре вода. Това е най доброто лекарство, понеже високият прием на вода, предизвиква често уриниране, което пък от своя страна пречиства организва. :)
Hristo

Мнениеот miki » 27 Мар 2012, 10:44

Hristo написа:Много, ама много приемане на течности, най-добре вода. Това е най доброто лекарство, понеже високият прием на вода, предизвиква често уриниране, което пък от своя страна пречиства организва. :)

На мен след бурна нощ най-много ми се пие айрянче и наистина помага :roll:
Виждала съм в аптеките, че продават един пластир, който се лепи преди да започне веселбата и чрез който се избягва неприятното чувство на махмурлук... Действието му е 24 часа и се бори с дехидратацията на организма, като подпомага отделянето на токсините и свободните радикали. Дали действа - нямам представа, но ако някой го е използвал нека пише дали е доволен.
miki

Мнениеот Изабел » 31 Мар 2012, 17:57

vinprom написа:Сериозно кажете ефикасно "лекарство" за махмурлук... тука като гледам само бабини лекове сте писали ... Нещо като "Махмурлек" "Аналгин" и т.н. ефикасно да е ,че ако знаете каква глава ме боли от снощи. И още нещо ... като препиеш с бира и гарлото ти изсъхва вечерта ... някакъв лек и затова ако ми кажете (без от сорта пиене на вода) ...

1 фурантрил на гладно след 10-15 мин.лека закуска и редуваш Беналгин,УпсаринС, парацетамол и повече течности-вода ,натурални сокове,айрян...
Carpe diem!
Аватар
Изабел

Мнениеот bobito » 16 Май 2012, 14:25

Моята рецептичка за махмурлук е солидна закуска с порядъчно количество айрянче :mrgreen: Не знам защо, но винаги след тежка вечер се озоваваме в една закусвалня, в която сервират чудни супички :D Кой супа, кой шкембе чорба, важното е, че рецептата работи безотказно ;)
bobito

Махмурлука

Мнениеот Tanakas » 14 Юни 2012, 10:52

Няма мъж който да не се е събуждал с махмурлук сутрин. То било след вечер купонясване със приятели, нечий юбилей, или просто напиване от тъга.

Махмурлизмът е съвкупност от неприятни физиологични ефекти, последващи прекалена консумация на алкохол. Най-често, по време на махмурлук, се среща чувството на силна жажда, отпадналост на тялото, гадене и световъртеж.

А Вие как се справяте със сутрешния махмурлук? Аз си удрям един хладен душ, но никога не мога да разбера колко време съм бил в банята :D
Tanakas

Re: Махмурлука

Мнениеот Снежана » 14 Юни 2012, 11:12

Tanakas написа:Няма мъж който да не се е събуждал с махмурлук сутрин. То било след вечер купонясване със приятели, нечий юбилей, или просто напиване от тъга.

Махмурлизмът е съвкупност от неприятни физиологични ефекти, последващи прекалена консумация на алкохол. Най-често, по време на махмурлук, се среща чувството на силна жажда, отпадналост на тялото, гадене и световъртеж.

А Вие как се справяте със сутрешния махмурлук? Аз си удрям един хладен душ, но никога не мога да разбера колко време съм бил в банята :D

Ах каква дискриминация, защо само мъжете да страдат махмурлук? Историята познава какви ли не трагични случаи!
Снежана

Мнениеот mimeto » 14 Юни 2012, 13:01

Четейки темата, ми хрумна една много хитра идея - ще консервирам зелева чорба :lol: Защо да си помагаме с нея само през зимата? Ще я консервирам, патентовам и ще кръстя продукта Махмурзелек :mrgreen:
mimeto

Re: Махмурлука

Мнениеот Tanakas » 15 Юни 2012, 18:14

Снежана написа:
Tanakas написа:Няма мъж който да не се е събуждал с махмурлук сутрин. То било след вечер купонясване със приятели, нечий юбилей, или просто напиване от тъга.

Ах каква дискриминация, защо само мъжете да страдат махмурлук? Историята познава какви ли не трагични случаи!

Извинявам се ако съм Ви обидил, но това което в момента е мнение, го бях направил като тема в раздела "Зона за мъже"
Tanakas

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар