Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
Правила на форума
Добави отговор

Re: Солариумът като подготовка за здрав и дълготраен тен пре

24 Окт 2011, 17:27

Харесва ми да съм с тен, но нямам желание да го правя в солариума. Край моренцето ми е най-хубаво.

29 Окт 2011, 13:18

georgia написа:Много хора отричат ползването на солариумите, защото били вредни и водели до рак на кожата. Да, прекомерното им използване със сигурност не е полезно за здравето ни, но според мен те могат да бъдат и полезни. За хора с бяла кожа, склонна към бързо зачервяване и изгаряне, с каквато съм и аз, един кратък курс от 5-6 посещения в солариума преди плаж, би дал много по успешни и дълготрайни резултати. :)

абсолютно съм съгласна, особено през пролетта е толкова хубаво да имаш леко загарче, когато наоколо бродят само бледите лица на зимата

24 Апр 2012, 16:04

От много години се каня да отида на соларум и до сега винаги ме е спирало многото бенки по кожата ми, но тази година се реших и си взех карта за 30 минути, но искам да попитам, тъй като имам малко тен от миналата година с колко минути да започна? В спа центъра, от където си взех картата ми казаха да започна с 2, но ми се виждат твърде малко.Дали да не започна с 6? А също така ми казаха, че е добре да не излагам лицето си в солариума, ще ми избият ли тъмни петна? С какво да се мажа след и преди това?

25 Апр 2012, 13:41

Веднъж съм била на солариум и цялата се обринах, та първото посещение си остана и последно :? Най-вероятно солариума не е бил по реда си, но втори път трудно ще се навия да рискувам. Сестра ми ходи редовно и преди това пие фреш от портокал, защото тена след това е по-траен. А що се отнася до козметиката - има соларна такава, не се използва слънцезащитна.

25 Апр 2012, 13:45

palechka написа:Веднъж съм била на солариум и цялата се обринах, та първото посещение си остана и последно :? Най-вероятно солариума не е бил по реда си, но втори път трудно ще се навия да рискувам. Сестра ми ходи редовно и преди това пие фреш от портокал, защото тена след това е по-траен. А що се отнася до козметиката - има соларна такава, не се използва слънцезащитна.

Днес ходих за пръв път, пуснах се на 4 мин, тъй като кожата ми не е много тъмна по природа.Сега усещам нещо като иглички по цялото тяло, дано не се обрина довечера тъй като аз имам слънчева алергия и много често ми се случва от слънцето да ми излязат пъпки.

27 Апр 2012, 10:15

Дано ходите на хубави солариуми, защото много често собствениците им не си правят труда да сменят лампите, които на няколко месеца се обновяват, но пък са скъпи и защо да не си спестят този разход...
Аз имам няколко бенки по кожата си и ме е страх да ходя на солариум. Иначе ми харесва тена, който се постига, но да не е прекален.

Знам, че не е препоръчително да се посещава, ако:
1. По кожата има петна или бенки
2. Ако сте бременна или кърмите
3. Ако пиете антибиотици или противозачатъчни лекарства
4. Ако по кожата има възпаления
5. Ако имате наследствена обремененост откъм онкологични заболявания
6. Ако страдате от мастопатия, захарен диабет, хипертония или имате проблем с щитовидната жлеза

Затова е най-добре ако сте решили сериозно да правите изкуствен загар да посетите специалист, който да ви изготви програма, по която да се "печете". Така със сигурност ще имате красив и здравословен тен ;)

16 Яну 2013, 15:50

Каква ти подготовка!? Миналото лято посетих 3 пъти солариум преди да отида на море и ефектът беше никакъв тен!Кожата ми беше нездраво жълтеникава, а слънцето изобщо не ме "хвана", а по принцип бързо добивам шоколадов тен...
Тази пролет без подобни подготовки!

17 Фев 2013, 17:23

Аз не си падам по солариум...предпочитам естествен тен

18 Фев 2013, 11:53

Аз пък си ползвам солариум...Смятам, че леко загарче през ранната пролет е много секси :P

21 Фев 2013, 11:08

При мен използването на солариум, не прекалено, но често през зимата, да кажем 2 пъти седмично, доведе до това, че през лятото не успявам да почернея добре
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4