Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Здравословно хранене

24 Мар 2012, 17:22

Не мога да кажа, че се храня здравословно, но поне се опитвам.Сега през пролетта хапвам повече зелени зеленчуци, маруля, спанак, лапад.Много са полезни пък и сега им е сезона :)

Re: Спаначено руло с четири вида сирена

23 Сеп 2013, 21:48

d_2 написа:
47.jpg

Спаначено руло с четири сирена
Продукти:
500 гр почистен пресен спанак
1-2 стръка пресен лук
2 белтъка
1 с.л. брашно
30 мл зехтин
сол на вкус

За пълнежа:
50 гр крема сирене
50 гр синьо сирене
50 гр топено сирене
50 гр бяло саламурено сирене /при мен - обезсолено/
1/2 ч.л. ситно настъргана лимонова кора

Почистеният и измит спанак нарежете на тънки ивички, а лука - на дребно. В дълбок съд загрейте зехтина и за кратко запържете лука. Добавете спанака и похлупете съда с капак, за да се запази яркозеленият му цвят. Разтръскайте съда енергично няколко пъти и дръпнете от огъня щом спанакът омекне. Охладете и отцедете излишната течност.
Белтъците разбийте на сняг с щипка сол и добавете към спанака. Посипете отгоре и брашното и много внимателно разбъркайте сместа. Посолете на вкус / малко, пълнежът е достатъчно солен/.

Застелете с пекарска хартия малка правоъгълна тавичка /35/25 см/, изсипете спаначната смес и заравнете. Печете в умерена, предварително загрята фурна около 15 мин или докато краищата на спаначения блат леко порозовеят. Извадете от фурната и охладете.
За пълнежа разбийте на крем четирите вида сирене, ароматизирайте с лимоновата кора. Намажете върху спаначения блат, завийте на руло като едновременно отлепяте хартията. Полученото руло стегнете в алуминиево фолио и охладете преди сервиране.

Много добре изглежда и съм сигурен че е много вкусно

_____________________-
http://hipermag.com/%D1%85%D1%80%D0%B0% ... 0%BF%D1%81

03 Фев 2014, 17:56

Като иде реч за здравословно хранене, кой консумира все още маргарин от вас?
Я, бързо си признавайте!!!

09 Дек 2014, 13:04

nushi.kisyova написа:Като иде реч за здравословно хранене, кой консумира все още маргарин от вас?

Признавам си, хапвам понякога, когато си правя сандвич да речем :) Мисля, че само на приказки повечето го отричат :Р :mrgreen:

09 Дек 2014, 13:04

nushi.kisyova написа:Като иде реч за здравословно хранене, кой консумира все още маргарин от вас?

Признавам си, хапвам понякога, когато си правя сандвич да речем :) Мисля, че само на приказки повечето го отричат :Р :mrgreen:

09 Дек 2014, 13:21

Много вкусни идеи сте дали :) Особено ми хареса една майонеза, само че се чудя, тези сурово пресовани масла какви са? :roll:

12 Дек 2014, 10:49

Честно да ви кажа изобщо не ми се получава това здравословно хранене, още не мога да усвоя тънкостите му :(

04 Фев 2015, 15:33

от здравословните рецепти знам май само салати да правя ;(

04 Фев 2015, 16:37

Понеже напоследък съм малко луднала на тема здравословно хранене и изобщо такъв живот, искам да питам някои знае ли кои са най-ефективните начини за детоксикация на организма?

04 Фев 2015, 16:38

Бих пробвала това спаначено руло, даже още тея дни. :)
Yarost, Малина беше споделила, че използва разни методи, предполагам, че ще се появи да сподели. :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6