Как могат да ви измамят по време на пътешествие?

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Как могат да ви измамят по време на пътешествие?

Мнениеот victory » 25 Фев 2013, 12:15

travel.jpeg
travel.jpeg (7.12 KiB) Прегледано 597 пъти
Безспорно пътешествията са едни от най-големите удоволствия в живота ни, но унесени в приятните преживявания и запечатване на моменти често забравяме да внимаваме. Една прочетена статия по темата и горчивият ми опит на пътешественик ме подбутна да споделя тази тема с любителите на пътешествия. Всички знаем, че в чужбина туристите се отпускат, благодарение на което са изключително податливи на измами. Виждали сме го и по нашите родни курорти...За да не се сблъсквате с неприятна ситуация, бъдете особено внимателни. :!: Ето три основни съвета, които трябва да следвате по време на път.

Внимавайте с фалшивите стоки!
Когато видят, че си турист…хитрите търговци ще ви предложат сделки, които звучат твърде изгодни, за да са истина. Често интуицията ви е била права…Предлагат ви да купите злато, скъпоценни камъни, "автентични” сувенири или кожени изделия на твърде ниска цена?. Жертвите, похарчили солидни суми, могат да установят, че това, което е трябвало да бъде скъпоценност, се е оказало просто полирано стъкло. Когато се разхождате из екзотичните месни пазари, имайте предвид, че в мига, в който разберат, че не сте местен ще се опитат да ви пробутат всичко на цена, поне двойно по-висока от реалната. Просто не се съгласявайте на сделки, които не ви се виждат реални.

Най – лесно могат да ви измамят в бара
Колкото и приятна да изглежда компанията, която ви кани при тях, пазете най-ценните си предмети близо до себе си и не ги изпускайте от поглед.Имайте едно на ум, че компанията може да ви зареже без да се усетите и естествено сметката ще плащате вие.

Таксиметровите шофьори, които минават по „краткия път”
Повечето таксиметрови шофьори имат репутацията на хора, които гледат как да измамят клиентите, като за целта са измислили редица трикове… Никога не вярвайте на таксиметров шофьор, който знае много по-кратък път към хотела ви.Познато ли ви е? Така случайно попаднах в невероятно задръстване по „краткия път”.За да избегнете подобни измами, предварително проверете откъде трябва да мине маршрутът ви и не се качвайте в такси, което няма фиксирана тарифа.

Има редица неща, за които трябва да бъдем предпазливи когато пътешестваме и все пак не забравяйте да се насладите на пътуването си! А вие обичате ли да пътешествате? Ставали ли сте жертва на измами по време на път? Споделете, за да знаем как да се предпазим…
victory
 
Мнения: 63
Регистриран на: 05 Фев 2013, 10:59

Re: Как могат да ви измамят по време на пътешествие?

Мнениеот sunnyr » 25 Фев 2013, 13:37

Всеизвестни факти, но има хора, които още се мамят лесно...Та кой би си купил злато или скъпоценност с непроверен произход?
sunnyr
 
Мнения: 155
Регистриран на: 16 Яну 2013, 13:26

Re: Как могат да ви измамят по време на пътешествие?

Мнениеот LaCoquine » 01 Авг 2014, 12:53

Работата е там, че могат да те измамя и оберат по всевъзможни начини, добре е да си внимателен, но не непрестанно мнителен, тези хора ужасно ме отблъскват :(
LaCoquine
 
Мнения: 291
Регистриран на: 10 Юли 2014, 14:58

Re: Как могат да ви измамят по време на пътешествие?

Мнениеот S_Milenska » 26 Ное 2014, 14:11

То си има правила, като отиваш в друга държава, има места, където не трябва да вземаш никаква стока с ръце, защото по правило - си я купил и няма връщане просто :D
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Как могат да ви измамят по време на пътешествие?

Мнениеот mix_twix » 12 Яну 2015, 18:10

ЛЕсно е да ви метнат навсякъде, пък и в повечето случаи си казваме, ай ся на почивка съм.. особено ако сме в чужбина не бихме се заяли си мисля.
Аватар
mix_twix
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 18 Дек 2014, 10:56

Re: Как могат да ви измамят по време на пътешествие?

Мнениеот Lilly_milly » 20 Яну 2015, 13:08

Аз съм толкова лесна за премятане, че само този, който не се е опитал не е успял, така де, не съм от онези ужасни мнителни хора :D :D
Lilly_milly
 
Мнения: 245
Регистриран на: 16 Дек 2014, 14:32

Re: Как могат да ви измамят по време на пътешествие?

Мнениеот Lili_pili » 20 Яну 2015, 16:14

Lilly_milly написа:Аз съм толкова лесна за премятане, че само този, който не се е опитал не е успял, така де, не съм от онези ужасни мнителни хора :D :D

Същата работа съм! Само някой да иска може и да ме ожени за шейх, няма и да разбера. :mrgreen:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili
 
Мнения: 923
Регистриран на: 09 Яну 2015, 09:56

Re: Как могат да ви измамят по време на пътешествие?

Мнениеот silver933 » 21 Яну 2015, 12:18

Момичета, момичета, ако и в леглото така лесно се мамите ще бъдете мечтата на всеки мъж. :mrgreen:
По време на пътуване, особено ако отивам в друга държава винаги проучвам какви са маниерите там на пазар, пазарлък има ли, ако пипнеш нещо - твое е и т.н., внимавам много, за да не стана жертва накрая. :)
Аватар
silver933
 
Мнения: 2103
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02


Назад към Хоби и развлечения

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта