Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Аламинути за непредвидени гости

04 Юни 2015, 16:24

fawla написа:
S_Milenska написа:Аз нямма къде да ги пържа картофите и ми е малко зор с тях, но салатите са голяма работа. :)

е с бира салата не върви, но могат винаги да се нарежат едни мезета и да се опекат малко кюфтета.

Зависи, аз пия бира със салата, остава покрай мазното пиене да имам и мазно ядене, няма как да стане.

Re: Аламинути за непредвидени гости

05 Юни 2015, 09:02

За такива гости жените много се притесняват, ами нарежете им един салам и толкова, в наши дни кой е толкова глупав, че да отиде на гости неканен?!

Re: Аламинути за непредвидени гости

05 Юни 2015, 10:57

silver933 написа:За такива гости жените много се притесняват, ами нарежете им един салам и толкова, в наши дни кой е толкова глупав, че да отиде на гости неканен?!

Ако са някои кифли дошли на вечеря с тях е по-сложно, на един мъж винаги можеш да му нарежеш 2 салама и да си трае там:)

Re: Аламинути за непредвидени гости

08 Юни 2015, 10:54

Вчера ми цъфнаха едни приятели на вратата по никое време :mrgreen:
и понеже имаше много малко риба, набързо я овкусих с повече зехтин и копър, сложих я към малко сварени макарони, отворих една консерва царевица, сложих малко кисели краставички и омазах с майонеза. Ядяха там и толкова, всичко стана за времето, в което да се сготвят макароните, рибата беше остатъка от вечерята ни. :lol:

Re: Аламинути за непредвидени гости

09 Юни 2015, 11:25

Чудесна рецепта,ще се пробва :)

Re: Аламинути за непредвидени гости

09 Юни 2015, 11:38

Pipilota написа:Вчера ми цъфнаха едни приятели на вратата по никое време :mrgreen:
и понеже имаше много малко риба, набързо я овкусих с повече зехтин и копър, сложих я към малко сварени макарони, отворих една консерва царевица, сложих малко кисели краставички и омазах с майонеза. Ядяха там и толкова, всичко стана за времето, в което да се сготвят макароните, рибата беше остатъка от вечерята ни. :lol:

Много странно звучи и доста вкусно,а с каква риба го беше направила/

Re: Аламинути за непредвидени гости

09 Юни 2015, 14:08

Сега правя едни кюфтета пълнени с домат и сирене и стават адски бързо :)

Re: Аламинути за непредвидени гости

03 Авг 2015, 12:57

Купих си страхотна скара и там набързо приготвям всичко за гости, слагам малко тиквички, малко моркови, някакво месо и хайде, вечерята е готова,а гостите са очаровани :)

Re: Аламинути за непредвидени гости

03 Авг 2015, 15:18

Rali_hr написа:
Pipilota написа:Вчера ми цъфнаха едни приятели на вратата по никое време :mrgreen:
и понеже имаше много малко риба, набързо я овкусих с повече зехтин и копър, сложих я към малко сварени макарони, отворих една консерва царевица, сложих малко кисели краставички и омазах с майонеза. Ядяха там и толкова, всичко стана за времето, в което да се сготвят макароните, рибата беше остатъка от вечерята ни. :lol:

Много странно звучи и доста вкусно,а с каква риба го беше направила/

Наистина звучи добре, аз си мисля, че много добре би се получило с тези маринованите филирани херинги :idea:

Re: Аламинути за непредвидени гости

03 Авг 2015, 15:33

Напоследък хората като че ли по-рядко ходят на гости неканени, докато едно време беше редовна практика. При мен често се случва да излезем с приятели уж на кафе, то да ни се услади :) и да ги поканя да си довършим разговорите вкъщи. Правя вечеря с каквото имам подръка и това е :)

Имам няколко неща, които приготвям в подобни случаи:
- Паста, разбира се - колко му е :) Вариантите са безброй.
- Омлет на фурна - няколко яйца, сирене, кашкавал, ситнонарязана шунка, филе или каквото има, маслинки, печени чушки от буркан, зелен лук. Всичко се разбърква и слага в намаслена тефлонова тава на около 3 см пласт. Пече се на силна фурна за кратко време. Отгоре ръсвам кашкавал за фасон. Реже се като торта. Сервира се със зелена салата.
- Ризото - по класическата италианска технология. Става за половин час, тъкмо докато изпием по нещо за аперитив.
- "Китайското на мама" - никой вкъщи не обича китайска храна, общото между тази манджичка и китайската кухня е само нарязването на продуктите на ивички.
Месо, каквото има, задушено/леко запържено в тигана, после добавям зеленчуци всякакви според времето, което им е необходимо за сготвяне. Първо лук, чесън, после гъби (ако има), следват морков, чушки (зелени, червени, всичко под ножа :)), тиквичка. Може и грах една шепа. Кой каквото обича. При това хапване също има много варианти според наличните зеленчуци. В началото може да се сложи и вино. Подправките избирам според месото и зеленчуците, обикновено слагам черен пипер, понякога джинджифил или къри. Ако зеленчуците пуснат повече водичка, сгъстявам с лъжичка нишесте. Зимата слагам и малко бекон с месот. Докато готвя, на друг котлон сварявам ориз за гарнитура (или оризови спагети). Готово :)
- Ако имам телешка кайма (или купя напът за вкъщи, или изпратя някого до близкия магазин) - чили кон карне. Също става бързо и вкусно.

Общо взето, не срещам трудности да поканя гости от сега за след 5 минути, защото с годините (особено трудните начални години :) ) съм изградила навика да поддържам определени храни и консерви вкъщи и мога да забъркам това-онова дори ако в компанията има заклети месоядни и отдадени на каузата си вегани :) И много се надявам, че хората не ми придирят за грешките, допуснати в бързината или от прекалено участие в разговорите, докато готвя. В крайна сметка, събрали сме се, за да ни е весело, а не да правим "Перфектната вечеря" :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7