Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Кой би отказал хапка от Рая? - Мъфини "Рафаело"

01 Юли 2013, 13:20

mafini-rafaelo.jpg
mafini-rafaelo.jpg (23.36 KiB) Прегледано 954 пъти
Кой би отказал хапка от Рая? Сигурна съм, че малцина ще отговорят, че са на диета като спомена за екзотичният вкус на кокосови мъфини. Мхм, размечтахте ли се? Добрата новина е, че не е нужно да сте на екзотичен остров, за да се глезите с тези хапки от Рая, защото аз ще ви издам как да си ги приготвите…
• Продуктите са леснодостъпни. Записвате ли?
• 200 г прясно мляко и 50 г кокосово мляко
• 350 г брашно, 5 яйца и 150 г захар
• 10 г бакпулвер и половин чаена лъжичка сол
• А за вкусната глазура са ви нужни: 80 г кокосови стърготини, 150 г пресята пудра захар, 70 г масло и 400 г крем сирене "Филаделфия"
Начин на приготвяне
Смесете сухите съставки в подходяща купа и разбъркайте добре. В средата си направете кладенче и оставете настрани. В друга купа разбийте яйцата с двата вида мляко и олиото. Изсипете при сухите съставки и разбъркайте. С получената смес напълнете формички за мъфини, които се пекат около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. За да направите глазурата, разбийте крем сиренето и маслото с миксер, докато се образува пухкав крем. Добавете пудрата захар и ванилията и разбийте добре. Готовия крем се шприцова върху мъфините, след като са поизстинали и накрая поръсете с кокосовите стърготини… Не бихте отказали тези хапки от Рая, нали?

Re: Кой би отказал хапка от Рая? - Мъфини "Рафаело"

01 Юли 2013, 13:43

Кой каза кокос? Ей тук ме спечелихте :P

01 Юли 2013, 14:40

Изглежда много вкусно, но защо все не ми се получава :(

02 Юли 2013, 11:48

Не и аз! Обожавам всичко, що съдържа кокос...Ще се потрудим над рецептата с половинката, пък и тя не звучи трудна ;) и ще споделя какво се е получило...

12 Дек 2014, 12:09

Е това вече е жестоко вкусно просто! :!: :!: :!:

13 Дек 2014, 10:25

Тези мъфини днес ще бъдат изпробвани :mrgreen: Много вкусно изглеждат :)

13 Дек 2014, 15:23

Много обичам кокос, как пък не ми е дошло на ум да приготвя такива мъфини, бих сложила и в тестото много кокосови стърготини :mrgreen:

15 Дек 2014, 11:09

Жестоки са! :) Вече са ми в любимите рецепти записани! :P

15 Дек 2014, 16:27

Ама те наистина много апетитно изглеждат тези кексчета и кокосовите стърготини отгоре са също като сняг, много Коледно изглеждат ;)

15 Дек 2014, 16:33

По принцип обичам мъфини, но тези не изглеждат нещо кой знае какво, ако бяха с пълнеж вътре, това щеше да е съвсем друга песен! :idea:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3