Необходими продукти за 6 порции:
• 1/2 чаена чаша грис
• 1 килограм домати
• 1 филия бял хляб
• 1 глава лук или стрък праз
• 1 лимон
• 2 чаши зехтин
• Сол на вкус
Начин на приготвяне. В половин литър врящ доматен сок, (доматите се сваряват и се прецеждат) се сипва по малко грисът, докато се получи гъста каша. Оставя се да изстине и към нея се прибавят средата от филията хляб, накисната предварително във вода и натрошена, дребна глава лук, настъргана на ренде(по възможност праз), сол и сокът от лимона. Получената смес се разбива много добре, като по малко се добавя зехтина. Хайверът става много вкусен! За да се поглезите, украсете го с магданоз, чери домати и маслини…
