И така! Нужни са ви:
- 12 фурми
- 12 малки парченца твърдо краве или овче сирене (за по – смелите препоръчвам
- 12 резенчета бекон, а за вегетарианците тънко нарязани парченца кашкавал
- подправки по ваш избор
Първо, с помощта на малък нож внимателно отстраняваме костилките на фурмите и напъхваме вътре сиренцата. После внимателно ги увиваме с бекона/кашкавала, предварително овкусени с желаната подправка. Аз слагам червен пипер. За да не се разголват неприлично хапките, ги „закопчаваме” с клечка за зъби, забучена в коремчетата им…Готовите фурми нареждаме върху хартия за печене в тавичка и ги запичаме малко в предварително загрята фурна.
Беконовата „дрешка”се пече около 6 минути, докато хване кафява коричка, а кашкавалената само докато почервенее. Изпечете и от двете страни, охладете и сервирайте с усмивка. И с охладено бяло винце Е, вие какъв специалитет избрахте да ни предложите?
