Най-подходящите цветя за балкона

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Най-подходящите цветя за балкона

Мнениеот PasDeDeux » 08 Ное 2013, 14:38

Нали се сещате онези балкони, които врят от зеленина и всякакви цветове?
Е, това искам да направя и аз! Имаме голяма неостъклен балкон и живеем на високо, та ми изглежда доста пуст и тъжен, трябва да го освежа и съживя на пролет!

Зная, че е рано още, но искам да се подготвя да си посадя цветя, да поникнат вкъщи на топло и когато стане време, просто да ги изкарам да се порадват на слънцето.
Но за целта ми трябва помощ, понеже никога не съм се занимавала с цветя, а имам огромно желание!

Кои цветя са най-подходящи за саксия и са нискостеблени? Искам много пъстрота, така че насочете ме към кой сорт, който цъфти много и в различни цветове и нюанси! Има и такива височки, които са тип палми, но не зная как се казват. Затова чакам с нетърпение предложения!

Хайде, обещавам, че ще правя и ще пускам снимки, когато всичко стане готово!!! :)
PasDeDeux

Re: Най-подходящите цветя за балкона

Мнениеот niya_mazova » 08 Ное 2013, 14:43

Голяма ми са мъка на мене тези цветя! Много трудно се гледаме с тях. Имам едни завещани, ама не зная какво ще им се случи! Зная, че петуниите са красиви за балкона, може да пробваш, но не съм много сигурна, че сега им е сезона да се сея.
Нека някой по-вещ пише!
П.С. ако на теб ти се получат цветята и аз бих пробвала за пореден път, да се надяваме, че би бил успешен! :)
niya_mazova

Мнениеот Nightmare » 13 Ное 2013, 15:13

Най-добрият избор - кактуси! Най-лесното отглеждане с малко грижи и пак са зелени! :)
Nightmare

Мнениеот Snejna » 03 Дек 2014, 14:21

Nightmare написа:Най-добрият избор - кактуси! Най-лесното отглеждане с малко грижи и пак са зелени! :)

Много ги харесвам! Моя приятелка има кактус, който е поне 2м висок, уникален е просто! :)
Аватар
Snejna

Мнениеот S_Milenska » 03 Дек 2014, 17:52

Мисля, че трябва да са някои които издържат на различни температури, не знам какви, и аз си търся хубаво цвете за терасата. :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот _Лилия_ » 01 Ное 2018, 11:55

Обожавам каскадните петунии. На терасата имаме червени и бели, просто са страхотни и не изискват много грижи.
_Лилия_

Назад към Хоби и развлечения