„За” или „Против” ваксината „Ротарикс”?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

„За” или „Против” ваксината „Ротарикс”?

Мнениеот Fancy » 15 Ное 2013, 12:12

Здравейте, мами и татковци! От известно време много се чудим дали да не сложим на бебчо „Ротарикс”.

До колкото разбирам едната част от приятелките ми, които имат деца не са слагали ваксината и са твърдо против нея, други пък са доволни. Виждам, че има колкото „За”, толкова и „Против” Ротарикс. Не зная какво да направим, голямо лутане е!

Що се отнася до педиатрите, не я отричат, но и не задължават да се слага „Ротарикс”. Говорих и с нашата лекарка, тя отново остави избора на нас, което говори, че е наистина неутрална и не й плащат, за да пробутва ваксини за щяло и нещяло.

Но сега с таткото много се чудим какво да правим, защото бебчо е на 5 месеца, а до колкото разбрах ваксината може да се слага до 6 месечна възраст, т.е. нямаме много време, за да решим.

Мисля, че вашите мнения ще бъдат един от факторите решаващи дилемата ни - „За” или „Против” ваксината „Ротарикс”?!
Fancy

Re: „За” или „Против” ваксината „Ротарикс”?

Мнениеот Loreyn » 15 Ное 2013, 12:19

Аз все още не съм мама, но го чакам и не бих му сложила "Ротарикс", мисля че всички тези "задължителни" ваксини, с които тъпчат децата са предостатъчни, за да ги тровим с още. За съжаление това не са само предположения, чувала съм за много тежки алергични реакции, естествено не при всяко дете, но се случва :(
Loreyn

Мнениеот Pipilota » 02 Дек 2014, 11:14

Не мисля, че има нужда, разбира се то никога не е застраховано детето, че няма да хване някаква чревна инфекция, но ваксината гаранция за цял живот ли е?! Безсмислено е според мен, освен ако не ви харесва идеята просто да имунизирате :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Rali_hr » 02 Дек 2014, 14:04

Все си мисля, че не е нужно да прекаляваме с ваксините, аз не съм я поставяла на децата си, нито съм мислила някога, че има нужда да им я слагам.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Kremiliya » 02 Дек 2014, 16:13

Не бих я сложила на детето си! Няма нужда, това не е никаква гаранция, че няма да се окаже болно отново.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Юли 2015, 12:37

Имам приятелка, която я сложи на дъщеря си, каза че детето я е приело много добре не са имали проблеми, не са страдали от ротавирус, но и много други деца без ваксина не са се разболявали. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Назад към Общи здравни теми