Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
14 Яну 2015, 15:54
Kremiliya написа:Аз винаги всичко крия от дъщеря си, не мисля, че трябва да ѝ казвам какви проблеми имаме, стигат ли ни парите или не. Това не са неща, които засягат децата.
Моето семейство бяха като теб и когато пораснах се сблъсках сам с реалния живот и разбрах, че не е толкова розов, колкото са ми го представяли.
09 Мар 2015, 13:52
Моето дете е още малко, но мисля, че е редно да им се обяснява защо се карат родителите им и т.н., а не да се чувстват изолирани. Все пак ако някой проблем е твърде голям и страшен, не е нужно да бъде обсъждан, но от типа защо не може яйце с играчка, а може хляб е достатъчно да се обясни на децата бавно и славно
29 Апр 2015, 14:12
Krum написа:Kremiliya написа:Аз винаги всичко крия от дъщеря си, не мисля, че трябва да ѝ казвам какви проблеми имаме, стигат ли ни парите или не. Това не са неща, които засягат децата.
Моето семейство бяха като теб и когато пораснах се сблъсках сам с реалния живот и разбрах, че не е толкова розов, колкото са ми го представяли.
Смятам, че така е редно, сега е на 12г. и е умно и щастливо дете, защо трябва да я обременявам с неща, които не я вълнуват, тя не е виновна, че родителите ѝ имат проблеми.
21 Май 2015, 11:49
Kremiliya написа:Аз винаги всичко крия от дъщеря си, не мисля, че трябва да ѝ казвам какви проблеми имаме, стигат ли ни парите или не. Това не са неща, които засягат децата.
НЕ е точно така, детето може да реши, че се карате заради него и напрежението е провокирано от самото него.
12 Юни 2015, 12:23
Какво има да се чудите, децата трябва да са наясно когато са достатъчно големи да разбират, какво им говорите, а не да бъдат в невидение и да не знаят за какво става въпрос. Как ще се учат да се справят с трудностите, като си мислят, че всичко е цветя и рози?!
12 Юни 2015, 13:09
Аз съм явно лоша майка, говоря с малкия, като с възрастен, обяснявам му всичко и той е наясно с нещата, кой здрав, кой болен, кой има пари, кой няма, какви са семейните приоритети. Имам умно момче накрая, а не лигльо, който не знае в какъв свят живее.
03 Фев 2016, 11:48
Една позната се разболя от рак и не пожела по никакъв начин детето й да разбере. Така и не му каза. Трудно ми е да преценя дали е добре да знае детето или не.
03 Фев 2016, 12:17
analizatorka написа:Една позната се разболя от рак и не пожела по никакъв начин детето й да разбере. Така и не му каза. Трудно ми е да преценя дали е добре да знае детето или не.
Е това не е като настинката, много е сериозно, сигурно е правилно да не му се казва, за да не се стресира и да не се плаши, особено ако е по-малко детето. Не е шега болестта. :( Дано да се оправи жената.
05 Фев 2016, 11:59
Мисля, че децата горе-долу трябва да са наясно какво става, защото то се отразява и на техния живот.
22 Юни 2016, 13:12
iwoni написа:Мисля, че децата горе-долу трябва да са наясно какво става, защото то се отразява и на техния живот.
Така е, а и се учи, че не всичко в живота е цветя и рози и има своите трудни моменти, които трябва да се преживеят. Не да се разказват някакви много тежки неща, но битовизми, защо да не? :)