Здравейте, мами!
Имам две деца – дъщеря на 6 години и син на 15 години, на които се опитвам да дам най-доброто, като всяка майка. Във всяко семейство, обаче има проблеми, които се решават трудно и бавно.
Наистина уважавам мнението на децата ми по всички въпроси отнасящи се до дома и семейството. Не зная дали това е правилно, но мисля, че по този начин, те ще се чувстват пълноценни членове на семейството.
Разбира се, не поднасям еднакво информацията и на двамата, понеже за дъщеря ми би било шок да чуе, че родителите й се карат за разпределянето на парите, например.
Мислите ли, че ги натоварвам излишно с неща, които не би трябвало да ги засягат? По-смислен ли правя живота им, след като ги въвеждам по някакъв начин в него или погубвам безгрижните им години?
Понякога излизаме с майки от групичката в детската градина на дъщеря ми и сме говорили за това. Виждам, как всяко предложение на детето им бива отхвърлено, само защото е дете, а аз не смятам това за правилно възпитание!
Вие как процедирате с вашите деца, говорите ли с тях за проблемите в семейството, а уважавате ли мнението им или го отхвърляте, без да се замислите?