Какви са свойствата на рибеното масло?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Какви са свойствата на рибеното масло?

Мнениеот Nightmare » 26 Ное 2013, 14:06

В последните изследвания, които четох, отнасящи се до рибеното масло, че може да служи като превенция на няколко вида рак – на простата, на гърдата, както и на дебелото черво.

Всичко започна от там , че напоследък имам проблеми с очите и един приятел ми сподели за баща си, на когото са изписали очила с диоптър, но бързо след това ги е свалил само с прием на рибено масло.

Спомням си, че като всяко злоядо дете и на мен даваха рибено масло за подсилване на организма. Зная, че рибеното масло има полезни свойства за мозъчната дейност и паметта.

Никога не съм чувала за маска за коса с рибено масло, например, знаете ли какви други полезни свойства може да има, за ноктите и кожата или пък косата?
Nightmare

Re: Какви са свойствата на рибеното масло?

Мнениеот sofi_black » 26 Ное 2013, 14:14

И аз не знаех, че има маски с рибено масло, но след като прочетох темичката ти, погледнат и виж какво намерих, това е най-доброто. Имаше и рецепти за суха коса, но бяха много сложни, а аз не си падам по тях, ето какво намерих
sofi_black

Мнениеот choki_moki » 28 Ное 2013, 13:02

Доказаните ефекти на рибеното масло са няколко: намаляват кръвосъсирването;предпазват сърцето от сърдечен удар;разширяват кръвоносните съдове;съдействат за намаляване на кръвното налягане;подтискат възпаленията; съдействат за премахване на депресията; намаляват нивата на триглицеридите в кръвта;
Всички останали твърдения са недоказани, но това не означава, че са нереални, а именно: Намаляване на холестерола; предпазване от рак на гърдата, простата, дебелото черво и т.н; подтискане на болките при хора страдаши от артрити; увеличаване на нивата на растежния хормон; и т.н ..
Каквото и да напишете може и да е вярно, но може и да не е. Със сигурност приема на рибено масло е задължителен.
Аватар
choki_moki

Мнениеот Radoslav88 » 29 Ное 2013, 17:34

Освен всичките позитиви трябва да се отбележи, че негативните ефекти при предозиране са единствено проблеми със стомаха и прекалено разреждане на кръвта.
Radoslav88

Мнениеот choki_moki » 01 Дек 2013, 19:25

което не е малко, имайки се на предвид, че при предозиране кръвта не може да се съсирва.
Аватар
choki_moki

Мнениеот nushi.kisyova » 02 Дек 2013, 13:26

Не е ли най-добре да хапваш рибка? Всичко, което е като добавка може да бъде опасно, дори и с витамини може да се прекали!
За хора с проблеми, които търсят алтернативен начин на лечение, може би, но иначе защо?
nushi.kisyova

Мнениеот choki_moki » 02 Дек 2013, 19:57

По принцип е най-добре да се яде риба и морски дарове, но не всеки може да ги консумира 2-3 пъти седмично поради ред причини, а с добавките си е готова работа. А за хората от страдащи от недостиг са си направо задължителни.
Аватар
choki_moki

Мнениеот Radoslav88 » 03 Дек 2013, 10:57

nushi.kisyova написа:Не е ли най-добре да хапваш рибка? Всичко, което е като добавка може да бъде опасно, дори и с витамини може да се прекали!
За хора с проблеми, които търсят алтернативен начин на лечение, може би, но иначе защо?

Не всички хора (особено българите) ядем риба всеки ден. Отделно повечето риби са замърсени с живак и олово, докато в рибеното масло те са премахнати.
Radoslav88

Мнениеот PasDeDeux » 05 Дек 2013, 17:23

Radoslav88 написа:
nushi.kisyova написа:Не е ли най-добре да хапваш рибка? Всичко, което е като добавка може да бъде опасно, дори и с витамини може да се прекали!

Не всички хора (особено българите) ядем риба всеки ден. Отделно повечето риби са замърсени с живак и олово, докато в рибеното масло те са премахнати.

Ние българите не правим много неща, които са полезни, но не сме се затрили все още. Ако започнем да се тъпчем с всички възможни добавки, къде ще излезе края?
И двамата ли пиете рибено масло в такъв случай? И какво друго?
PasDeDeux

Мнениеот choki_moki » 05 Дек 2013, 20:12

Абе, не сме далече от затриването, ама това не е свързано с рибеното масло.
По принцип аз взимам рибено масло рядко, не го пия постоянно. Предпочитам зехтин, ядки и рибка като източник на мазнини. За риба умирам и гледам да хапвам колкото може по-често и всякаква.
Аватар
choki_moki

Следваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти