Какво правите със старите си дрехи?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Какво правите със старите си дрехи?

Мнениеот moni.sparrow » 03 Дек 2013, 14:43

Днес разчиствах шкафовете със стари дрехи, за да направя място за зимните и откривам, че голяма част от тях не нося. Събрах ги в плик, но се зачудих, на къде сега да ги отнеса?

Приятелките ми вече започнаха да ми отказват, понеже най-често, когато разтребвам викам дружките си, ако си изберат нещо да го вземат.
Не искам да ги изхвърлям, ако ги оставя до контейнера, клошарите само ги разхвърлят и не винаги вземат всичко.

Дайте ми идеи, къде могат да бъдат от помощ стари дрехи, които са запазени, но не се носят? Нека да направим малко връзки с организации, хора в нужда или домове, ако е възможно!
moni.sparrow

Re: Какво правите със старите си дрехи?

Мнениеот niya_mazova » 03 Дек 2013, 14:48

По-износените дрехи ги пращам на контейнера, но когато има и добре запазени ги дарявам с домове за деца, там ги приемат на драго сърце, така че можеш да направиш същото
niya_mazova

Мнениеот zheleva212 » 04 Дек 2013, 12:50

До блока ми има пункт за хартия и там се навъртат основно клошари, а за жените са добре дошли, както детски дрешки, така и за тях. Преобличаме ги от време на време и те душа носят ;)
zheleva212

Мнениеот Rali_hr » 09 Дек 2014, 15:04

niya_mazova написа:По-износените дрехи ги пращам на контейнера, но когато има и добре запазени ги дарявам с домове за деца, там ги приемат на драго сърце, така че можеш да направиш същото

Случвало ми се е в домове да ми откажат дрехи, защото били носени... на вас случвало ли ви се е такова нещо? :shock: Не съм носила скъсани, мръсни, дрехи с лекета, а просто носени - изпрани и прочие и ми ги върнаха, не ги били искали.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Lollipop » 10 Дек 2014, 11:55

Нищо не правя, износвам ги максимално. Не ги нося по домове, на мен също са ми отказвали и са ме обиждали, че им нося стари дрехи, мисля, че това е нормално и всеки е запазил дрехите си и с радост ги дарява, не за да обижда другите, а за да са им от полза. Често имам дрехи, които почти не са носени и с времето вече не ми стават по една или друга причина, тях ги давам на приятелки.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Burborino » 10 Дек 2014, 12:53

Ако са в добро състояние ги давам на братовчедка ми, която е по-малка от мен. Иначе повечето неща износвам докрай и накрая когато не стават за нищо ги правя на парцали и след това в боклука.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот nadqta » 10 Дек 2014, 13:02

Rali_hr написа:
niya_mazova написа:По-износените дрехи ги пращам на контейнера, но когато има и добре запазени ги дарявам с домове за деца, там ги приемат на драго сърце, така че можеш да направиш същото

Случвало ми се е в домове да ми откажат дрехи, защото били носени... на вас случвало ли ви се е такова нещо? :shock: Не съм носила скъсани, мръсни, дрехи с лекета, а просто носени - изпрани и прочие и ми ги върнаха, не ги били искали.

Никога не ми се е случвало подобно нещо, а вече няколко пъти съм носила дрехи по домовете, но другото странно е, че никога не съм виждала деца да носят подарени дрехи. В класа на детето на моя приятелка има дете от дом, на което са давали много дрехи, но никога не са го виждали с тях, дали ги продава или прави нещо друго с тях - никой не знае!
nadqta

Мнениеот Kaya » 10 Дек 2014, 14:10

Ако са наистина стари - използвам ги за вкъщи, а с времето - на парцали. Ако са запазени, а не ми стават ги давам на приятели, стига да им харесат и да не им пречи, че са носени. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот ramimni » 07 Юли 2016, 14:55

Ако не са скъсани или на петна, ги слагам в торби и покрай кошовете, да си ги харесат тези, които обикалят и ровят по тях.
ramimni

Мнениеот Mon_ton » 07 Юли 2016, 16:22

ramimni написа:Ако не са скъсани или на петна, ги слагам в торби и покрай кошовете, да си ги харесат тези, които обикалят и ровят по тях.

да и аз ги затварям в торба. :) А ако имам такива, които са ми омръзнали и са здрави ги подарявам в групите на различни жени и дечица :)
Аватар
Mon_ton

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси