Упражнения за подобряване на концентрация

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Упражнения за подобряване на концентрация

Мнениеот Pipilota » 19 Дек 2014, 11:00

Anka написа:Когато учих за изпити, лекарят ми ми каза, че най-добрият начин да запомням повече и да съм по-концентрирана е да се захвана с някакъв спорт, чрез който да си почивам. Тръгнах тогава на фитнес за по 30-40 мин на ден и наистина резултатите ми се подобриха :)

Аз така знам - при физическо натоварване, най-добре се почива с умствено натоварване и обратното. Други съвети не можем да дадем. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Anka » 22 Дек 2014, 15:03

Pipilota написа:
Anka написа:Когато учих за изпити, лекарят ми ми каза, че най-добрият начин да запомням повече и да съм по-концентрирана е да се захвана с някакъв спорт, чрез който да си почивам. Тръгнах тогава на фитнес за по 30-40 мин на ден и наистина резултатите ми се подобриха :)

Аз така знам - при физическо натоварване, най-добре се почива с умствено натоварване и обратното. Други съвети не можем да дадем. :)

да, наистина много добре ми действаше, иначе съм пробвала и да се взирам в една точка ама не помага :)
Аватар
Anka

Мнениеот Kremiliya » 22 Дек 2014, 16:24

Знам, че при работа на компютър помага да се взираш малко през прозореца, за да си починат очите и пак да се концентрираш, но тук става въпрос за дете, колко трябва да бъде изцедено? :x
Аватар
Kremiliya

Мнениеот S_Milenska » 20 Яну 2015, 12:00

Взирането наистина помага, ако работим по цял ден на компютър, или пишем нещо, трябва да разнообразяваме погледа си като гледаме в далечна точка, аз на всеки 10-15 мин се сещам и поглеждам за минута на страни, действа ми добре. :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Anka » 21 Юли 2015, 13:42

Kremiliya написа:Знам, че при работа на компютър помага да се взираш малко през прозореца, за да си починат очите и пак да се концентрираш, но тук става въпрос за дете, колко трябва да бъде изцедено? :x

Но това не помага да се концентрираш по-лесно, а само да си отпочина очите.
Аватар
Anka

Мнениеот Kremiliya » 05 Авг 2015, 12:31

Anka написа:
Kremiliya написа:Знам, че при работа на компютър помага да се взираш малко през прозореца, за да си починат очите и пак да се концентрираш, но тук става въпрос за дете, колко трябва да бъде изцедено? :x

Но това не помага да се концентрираш по-лесно, а само да си отпочина очите.

Защо да не, то не е ли едно и също? Почиваш си, освобождаваш мозъка и с нови сили продължаваш по-концентриран и по-съсредоточен.
Аватар
Kremiliya

Предишна

Назад към Общи здравни теми