Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: За малолетните майки и татковци

18 Май 2012, 13:12

Silvi написа:Не знам дали всички деца имат нужната сексуална консултация, но съм на 100 % убедена, че ромчетата не я получават тъй като няма от кой. Докато техните родители да си родили на 15-16 години, няма как да бъдат убедени, че това не е нормално. При тях е престиж (ако може така да се нарече) да бъдат оженени малки, тъй като само така се дава 100% гаранция, че булката е честна. От там идват и проблемите след това, един още детски организъм се налага да износи здраво дете, ами няма как да стане това. Държавата трябва да се заеме сериозно с този проблем тъй като, това може да ескалира до неконтролируем проблем, от една страна с създаването на деца, за които не могат да се грижат и попадат в социалните домове, от друга страна това е сериозен здравословен проблем за младите майки, от трета страна увеличената раждаемост на този етнос. Смятам, че е крайно време държавата да си влезе в ролята и да се спре това посегателство над децата, дори те да бъдат ромчета. Тъй като всички знаем, че сексуалния акт с деца под 18 години е наказуем.

Въпрос на етническа принадлежност и култура според мен. За тях това е нормално и никой не е в състояние да ги убеди в противното. Миналата седмица пих кафе с приятелка, която работи в хотел и ми разказва как тяхната чистачка, ромка, с гордост й казала, че сгодява внучка си :shock: Чистачката е на не повече от 50 години, а внучката й била на 12... При това ще се омъжи за някакъв братовчед, не първи или втори, но все пак братовчед :idea: Дете на 12 години, акъла ми не го побира, но за тях, ромите, това е нормално. Ако държавата се намеси, ще обърнат нещата така, че сме нетолерантни към тях, ако пък не се намеси, безгласно се съгласява с това. Не знам как процедират в другите страни, но според мен трябва да се приеме закон, който да им забрани да имат повече от 1 дете! Може да ви звучи прекалено крайно, но със сигурност няма да има толкова много деца в домовете, или просещи на улицата, или продавани в чужбина... Няма как да ги образоваме, каквито и усилия да се полагат в тази насока - това е сигурно!

10 Юли 2012, 16:59

Темата е много деликатна, но в този случай децата не са виновни, а виновните сме ние възрастните. Ние сме хората, които трябва да ги научим как да се пазят и как да живеят отговорно. Ние сме хората, които трябва да им даваме напътствия в живота и да им показваме правилния път. Те са просто деца и нямат никакъв инстинкт за самосъхранение. Гледат през розови очила и са сигурни, че на тях нищо лошо няма да им се случи. Затова е много важно да разговаряме с децата си и те да усещат нашата подкрепа. Да ги научим да споделят с нас и че във всеки един момент сме на разположение за съвет. Така според мен стоят нещата - семейството е най-важно и то изгражда основата на бъдещия живот на децата си!

12 Авг 2012, 15:22

Скоро научих, че момиче на 16 години е бременно от 19 годишния си приятел, при това бременноста си я е обавила във фейсбук като планирана! Е как ви се вижда това?

12 Авг 2012, 18:58

Как човекоподобни да научиш на сексуална култура ? Те са първосигнални примитиви в голямата си част .

18 Ное 2014, 11:17

Не е нормално изобщо на такава възраст да се раждат деца, все пак говорим за 13-14 годишни, според мен преди 20 е абсурдно да се говори за това, че дори и тогава е рано, но вече сякаш може по-зряло да се вземе решение по въпроса. Масовата практика на ранното раждане е при малцинствата,там казват,че това им е по традиция и никой няма право да им разваля традициите и затова женят деца и те раждат на свой ред и... изобщо няма какво да се говори за сексуална култура,тук направо става въпрос за култура като цяло.

25 Ное 2014, 18:09

Genoveva написа:Скоро научих, че момиче на 16 години е бременно от 19 годишния си приятел, при това бременноста си я е обавила във фейсбук като планирана! Е как ви се вижда това?

Вижда ми се ненормално! Според мен има и други начини да изразиш любовта си и да я засвидетелстваш като сериозна и искрена пред това да раждаш дете за едната страст. Детето е отговорност, има нужда от грижи, средства и бъдеще, а едно 16 годишно дете как ще му ги даде?! :shock: :!:

17 Мар 2015, 16:14

SatanicMalfunctions написа:Това за съжаление не касае само циганите, а и българите. Това е най-лошото.

Много редки са случаите, когато българско семейство ражда в толкова малка възраст, а при циганите е масово явление, дори нормално.

10 Юли 2015, 16:18

И сред българите има доста, които раждат още в училище, така че това не е само за ромите запазена марка, случва се и с българите. Дори имам 3 познати момичета, които родиха, едната още в основното, другите - в гимназията.

10 Юли 2015, 16:57

svetlozara написа:И сред българите има доста, които раждат още в училище, така че това не е само за ромите запазена марка, случва се и с българите. Дори имам 3 познати момичета, които родиха, едната още в основното, другите - в гимназията.

ужасно, аз нямам такива познати но не е истина, че се случва, защо не се пазят?!

12 Юли 2015, 08:36

Все по-модерно става да се прави секс колкото може по-рано, така че не се учудвам, че има и такива случаи и че ще стават повече е сигурно. Няма елементарна култура, всичко живо го е страх от забременяване, но всеки келеш прави секс без да му мисли! Срам ги е да си купуват презервативи, но не ги е срам да правят секс помежду си, или с по-големи! Не знам, май си мисля, че вече родителите трябва да почват да купуват презервативи на децата си когато станат на 13г. че да са сигурни, че са защитени!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3