Silvi написа:Не знам дали всички деца имат нужната сексуална консултация, но съм на 100 % убедена, че ромчетата не я получават тъй като няма от кой. Докато техните родители да си родили на 15-16 години, няма как да бъдат убедени, че това не е нормално. При тях е престиж (ако може така да се нарече) да бъдат оженени малки, тъй като само така се дава 100% гаранция, че булката е честна. От там идват и проблемите след това, един още детски организъм се налага да износи здраво дете, ами няма как да стане това. Държавата трябва да се заеме сериозно с този проблем тъй като, това може да ескалира до неконтролируем проблем, от една страна с създаването на деца, за които не могат да се грижат и попадат в социалните домове, от друга страна това е сериозен здравословен проблем за младите майки, от трета страна увеличената раждаемост на този етнос. Смятам, че е крайно време държавата да си влезе в ролята и да се спре това посегателство над децата, дори те да бъдат ромчета. Тъй като всички знаем, че сексуалния акт с деца под 18 години е наказуем.
Въпрос на етническа принадлежност и култура според мен. За тях това е нормално и никой не е в състояние да ги убеди в противното. Миналата седмица пих кафе с приятелка, която работи в хотел и ми разказва как тяхната чистачка, ромка, с гордост й казала, че сгодява внучка си