Бабините деветини, които майките още спазват!

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Бабините деветини, които майките още спазват!

Мнениеот Mamacita » 30 Юли 2015, 11:55

Krum написа:Трябва да приемаме и новото и старото, много често се прави грешката, че възрастните не приемат новостите в отглеждането на децата и правят проблеми. Съдя по братовчедите ми, имаха големи проблеми с бабите и с бебето :roll:

Ами добре е да се знае повече, а кои от нещата ще се спазват е въпрос на избор :!:
Mamacita

Мнениеот LEILA » 31 Юли 2015, 11:58

Mamacita написа:
Krum написа:Трябва да приемаме и новото и старото, много често се прави грешката, че възрастните не приемат новостите в отглеждането на децата и правят проблеми. Съдя по братовчедите ми, имаха големи проблеми с бабите и с бебето :roll:

Ами добре е да се знае повече, а кои от нещата ще се спазват е въпрос на избор :!:

То винаги е добре да си информиран, но в даден това започва да ти влияе негативно, затова и вече се чудя кое е по-добре да си по-малко информиран или да знаеш много и да правиш трудни избори, само защото не си убеден в правотата на тази информация!
LEILA

Мнениеот Krum » 24 Сеп 2015, 10:03

Не е лесно, но е по-добре да не се отича нищо, а и не знам дали може да е толкова опасно, ако се сложи шепа сол във водата на дете, но от друга страна да се отърка със сол и ракия е друга работа.
Аватар
Krum

Мнениеот S_Milenska » 25 Окт 2015, 09:43

Според мен няма нищо лошо да се вслушаме в съветите на възрастните, за това как да гледаме децата. НИкой не може да ме убеди, че те не са успели да отгледат децата си, след като ние сме живите доказателства и както може да се види, сме с далеч по-малко алергии и проблеми, отколкото сегашните деца. :) така че см склонна да им се доверя :!:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 25 Окт 2015, 11:26

И аз не мисля, че са чак пък толкова зле. Има доста добри съвети , не само в отглеждането, мариноването, но и в лекуването на болести с бабини рецепти. А и виждаме, че са много по-ефикасни от традиционната медицина, която трови организма с куп антибиотици и незнайни бактерии.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот maminka » 25 Окт 2015, 14:08

Rali_hr написа:И аз не мисля, че са чак пък толкова зле. Има доста добри съвети , не само в отглеждането, мариноването, но и в лекуването на болести с бабини рецепти. А и виждаме, че са много по-ефикасни от традиционната медицина, която трови организма с куп антибиотици и незнайни бактерии.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Хареса ми това с мариноването на децата :D Но останалото нито са диветини, нито нищо, то си е чиста проба хомеопатия или поне така е известно в момента този начин за лечение.
maminka

Мнениеот Snejna » 25 Окт 2015, 14:38

Всички компреси, намазването на краката с мас и сода са все полезни неща и няма нищо лошо в тях.
Аватар
Snejna

Мнениеот Kremiliya » 27 Окт 2015, 16:55

Спазвам доста неща, най-вече за уроките ;)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Rali_hr » 16 Ное 2015, 12:42

maminka написа:
Rali_hr написа:И аз не мисля, че са чак пък толкова зле. Има доста добри съвети , не само в отглеждането, мариноването, но и в лекуването на болести с бабини рецепти. А и виждаме, че са много по-ефикасни от традиционната медицина, която трови организма с куп антибиотици и незнайни бактерии.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Хареса ми това с мариноването на децата :D Но останалото нито са диветини, нито нищо, то си е чиста проба хомеопатия или поне така е известно в момента този начин за лечение.

Така е, имат си своите не добри практики, но всяко нещо се учи и колкото и да не ни се иска да си го признаем, то трябва да бъде и експериметнирано.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот rabotnata pchela » 16 Ное 2015, 14:37

Лошо няма понякога да се грижим за децата си така, както са го правили нашите родители и баби на времето. Има много примери, при които виждаме само положителното. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети