Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Бабините деветини, които майките още спазват!

16 Ное 2015, 15:02

Rali_hr написа:
maminka написа:
Rali_hr написа:И аз не мисля, че са чак пък толкова зле. Има доста добри съвети , не само в отглеждането, мариноването, но и в лекуването на болести с бабини рецепти. А и виждаме, че са много по-ефикасни от традиционната медицина, която трови организма с куп антибиотици и незнайни бактерии.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Хареса ми това с мариноването на децата :D Но останалото нито са диветини, нито нищо, то си е чиста проба хомеопатия или поне така е известно в момента този начин за лечение.

Така е, имат си своите не добри практики, но всяко нещо се учи и колкото и да не ни се иска да си го признаем, то трябва да бъде и експериметнирано.

Там е работата, че бабите вече са го тествали и заради това знаят, е, някои методи са твърде брутални, но... :oops: :lol:

16 Ное 2015, 15:20

Никой не ни задължава да следваме всичко сляпо, нали така? :) Въпросът е да вземем само най-доброто и да се възползваме от опита.

09 Дек 2015, 16:57

Mon_ton написа:Никой не ни задължава да следваме всичко сляпо, нали така? :) Въпросът е да вземем само най-доброто и да се възползваме от опита.

Така е, от нас зависи кое можем да приобщим към нашето време и да се научим от грешките на миналото, а не сляпо да вярваме, защото ние сме останали живи, здрави и цели.

10 Дек 2015, 11:23

Тези бабини деветини лесно смятам могат да ни избавят от прием на много от "необходимите" лекарства и не мога да разбера защо младите отричате ползите им.

07 Яну 2016, 12:06

borkova написа:Тези бабини деветини лесно смятам могат да ни избавят от прием на много от "необходимите" лекарства и не мога да разбера защо младите отричате ползите им.

Добре де, дай поне 5 полезни примера, а не само да им слагаме краката във вода със сол, това си го знаем.

07 Яну 2016, 12:16

У нас вече появата на бебето доста често се обсъжда, като ги слушам - сол във водата за къпане, захар във водата за пиене, сапун при запек и какво ли не, това е като някаква инквизиция..

07 Яну 2016, 12:36

Аз лично мога да кажа, че за много малко неща се съобразявам, но има едно, което не мога да си обясня.
Бабите съветват да се мажат децата със свинска мас, а сега е абсолютно забранено едва ли не. Но как обясняваме проблемите, които имат децата с кожата си - изсушена, с дермити, обриви и прочие? Не съм чула някой от нас да е имал такива оплаквания като деца, нито истории подобни от родителите ми съм слушала. :roll:

13 Яну 2016, 17:37

Има много неща, които са много притеснителни, но до каква степен е друг въпрос, опасно е когато се застрашава здравето на децата, случва се често. Лошото е, че дори в наши дни не мислят изобщо за здравето на децата си, има доста хора, които дори алергизират децата си с джинджифил, така че опасностите не са само от миналото, а и от модерните храни.

14 Яну 2016, 09:30

Kremiliya написа:Има много неща, които са много притеснителни, но до каква степен е друг въпрос, опасно е когато се застрашава здравето на децата, случва се често. Лошото е, че дори в наши дни не мислят изобщо за здравето на децата си, има доста хора, които дори алергизират децата си с джинджифил, така че опасностите не са само от миналото, а и от модерните храни.

Правилно си забелязала. не всички опасности от такива уж безвредни неща идват от миналото. Нещо много интересно е, че много често хората се влияят от моди и тенденции. Така че не знам ко е е по-опасно. Но разбира се, нещата от миналото - обтриването на сол, натриването с ракия и подобни са безумие.

14 Яну 2016, 11:08

За мен обтриването със сол и ракия са най-опасни. Не че мушкатото и подобни за "запек' са нормални де, ама поне не крият такива сериозни рискове за здравето...
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5