Колко често ядете риба и как я приготвяте?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Колко често ядете риба и как я приготвяте?

Мнениеот dessiblond » 16 Май 2014, 16:02

Осъзнаваме, че е много по-добре да купуваме различни видове риба и морски дарове, от колкото месо, не че няма боклуци и в рибата :oops: , но като че ли е по-чист вариант :? от месото, което продават.

Останала съм с впечатление, че риба се яде в нормалните семейства или по празниците, или колкото да разнообразят менюто си състоящо се от пържоли и кюфтета! :lol: :lol: :lol: :lol: Както и да е, това са мои наблюдения, какви са вашите, често ли ядете риба и ако не - защо? :roll:
А как я обичате най-много и как я приготвяте най-често? Дайте малко рецепти за разнообразяване на менюто! :!:
:arrow: Избягвайте тези 7 вида риба
dessiblond

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

Мнениеот lussy » 16 Май 2014, 16:05

Опитвам се поне един или два пъти седмично да готвя риба и без това се опъват на мръвчици моите деца. Най-често я печем на скара или във фурната с домати, лимон, кис. краставички, лук или я мариновам с лимонов сок, мазнина и чесън и пак я пека - става неотразима ;) ;)
lussy

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

Мнениеот pepa1974 » 19 Май 2014, 19:52

редовно се храним с риба, приготвям я на скара, плакия във фурна, печена във фолио, панирана бяла, като предястие за гости -тогава с майонеза, на чорба и други варианти, експериментирай, каквото обичат твоите
pepa1974

Можете ли да ми помогнете със съвети при приготвянето на риба?

Мнениеот julianne » 23 Сеп 2014, 16:32

Никога не съм била някакъв виртуозен кулинар, но с една риба не мога да се справя, честно ви казвам, а толкова много я обичам. Всеки път щом ми се дояде риба трябва да си купувам маринована или от ресторант, но съвсем не ми харесва това като идея!

Искам да ми дадете съвет, така че да се опитам веднъж да сготвя качествено риба и да е не само вкусно, но и къщата след това да не ухае месец след това на риба. :( Не зная как избирам рибите, но все ми миришат на тиня, в редки случаи, когато не мирише става прекалено суха, като треска :| Ето тази рибка, например, изглежда невероятно
fish.jpg
fish.jpg (46.34 KiB) Прегледано 440 пъти
но как да постигна този ефект и вкус, най-вече :?:

Никога е съм опитвала да варя риба, но не мисля, че ще има някакъв невероятен вкус, затова и не съм пробвала, а и предполагам ще се разпадне докато я извадя от врящата вода. :oops: Много ще съм благодарна, ако можете да ми помогнете със съвети при приготвянето на риба, а и вече много ми се хапва, скоро не съм купувала!
julianne

Re: Можете ли да ми помогнете със съвети при приготвянето на риба?

Мнениеот Мади Ранчева » 23 Сеп 2014, 16:37

Аз винаги купувам от едно и също място риба, просто защото съм нацелила, че там винаги е прясна и никога не ми е замирисала на тиня, но и не купувам такива, който биха ми замирисали, никой в нашето семейство не обича шаран, затова й не купувам и не ми мирише.
Иначе, за да става сочна можеш да я сложиш във фурната върху хартия за печене и отгоре да покриеш с фолио, преди това можеш да я осолиш и евентуално някакви подправки, зависи от вида на рибата (а има и готови подправки за риба), та я оставяш за десетина мин. във фурната на 220 градуса и след това е сочна и крехка ;)
Мади Ранчева

Re: Можете ли да ми помогнете със съвети при приготвянето на риба?

Мнениеот Kremiliya » 05 Дек 2014, 16:01

Аз да ви кажа, когато готвя рибата, гледам първо да махна костите, дори ги чистя с пинцета, после ми е по-лесно хапването :)
Аватар
Kremiliya

Можете ли да ми споделите повече за начините, по които приготвяте риба?

Мнениеот mimeto90 » 08 Дек 2014, 15:00

На Никулден, не бях при семейството си, затова със съквартирантката ми дълго се чудехме каква риба да си купим, в крайна сметка избрахме някаква и решихме, че ще е вкусна, ако я изпържим.

Не се увенчах с големи успехи, да си призная :oops: Не зная защо не се получи резултат като от снимка :idea: :roll:
fishfried.jpg
fishfried.jpg (25.84 KiB) Прегледано 1292 пъти
а гледах рецептата от интернет с перфектната снимка :idea:

Да призная и още нещо, когато ни се дояде риба със съквартирантката ми си купуваме от тези пушените филета и никога не си играем да я приготвяме :oops: та, нямам идея какво трябва да се спазва при приготвянето на риба по различните й начини.

Смятам, че най-кофти ще е варената, но не знам кой би варил риба, звучи гадно, а при печенето на риба, задължително ли трябва да става с фолио :roll: Надявам се да споделите повече за панирането, печенето и евентуално вкусна рецепта за варена риба :idea: :idea: ;) ;)
mimeto90

Re: Можете ли да ми споделите повече за начините, по които приготвяте риба?

Мнениеот gomez123 » 08 Дек 2014, 15:02

Заради всичко това си купувам от магазини с готови храни каквато си искам риба, без да мирише вкъщи още 3 седмици, след готвенето :mrgreen:
gomez123

Мнениеот silver933 » 09 Дек 2014, 11:35

Аз не съм голям почитател на рибата, на Никулден имахме гости и хората дойдоха и си приготвиха сами рибата :mrgreen:
Нарязаха я на кръгчета, осолиха, сложиха пипер и изсипаха чаша бира, ей да ви кажа, добре се получи :) А тези панировки на снимките са полуфабрикати, те не са хубави вкусни риби. :)
Аватар
silver933

Мнениеот Rali_hr » 09 Дек 2014, 14:52

Скумрия с доматен сос става вкусно, но аз съм най-голям почитател на панираната или на печена на скара. А паниран сом ако знаете каква е вкусотия! :oops:
Аватар
Rali_hr

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети