Да станеш приемен родител – колко време би отнело?

Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.

Re: Да станеш приемен родител – колко време би отнело?

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Апр 2017, 20:43

tinkerbell написа:Знам, че е ходене по мъките ако искаш да станеш приемен родител, камо ли да осиновиш дете. Просто е някакъв ад, а през това време детето седи по приюти или мизерства, вместо някои хора да му се радват и да го гледат като свое.

така е, има тук тема във форума за потребител, преди години, как се бори, за да се сдобие с дете .Много е трудно, много е глупаво в нашата държава, толкова деца стоят без дом и семейство, вместо д аим се осигурят, те почват да подбират и да търсят под вола теле!
Аватар
rabotnata pchela

Re: В бизнес ли се е превърнало това да бъдеш приемен родител?

Мнениеот Кери » 14 Дек 2018, 12:21

Много е глупаво всички хора да се слагат под общ знаменател. Дори и да има такива приемни родители, които основно го правят, за да припечелят нещо, то има и много такива, които наистина искат да се грижат за някое детенце. Да не забравяме че парите, които получават не са толкова много, та да си живееш прекрасно и безгрижно. Да отглеждаш дете е ежедневен разход.
Кери

Мнениеот Валерия М » 17 Дек 2018, 15:18

Никой не може да е сигурен кой го прави за пари и кой-не. Предпочитам да вярвам че хората го правят от добри намерение и нямат користни цели.
Валерия М

Мнениеот Вив » 25 Фев 2019, 13:18

Не мисля. Вероятно има единици хора, които търсят И облага от цялата работа. Обаче да искаш да гледаш дете, за парите, е трудна работа. Никой не би си довел дете в къщата за не особено привлекателната заплата, при положение, че да отглеждаш дете изисква много внимание, грижи и търпение. Не е за всеки!
Вив

Мнениеот ivan.stoqnov » 26 Фев 2019, 18:04

Дано не е така. аз лично винаги съм се чудил на тия хора, как го вземат туй дете, гледат го и един ден то си отива от тях. Аз лично не бих могъл да се справя в тази ситуация и не бих могъл да приемат това просто като работа, тък като много лесно и силно се привързвам, а тез малки невинни душички ще ми откраднат сърцето със сигурност.
ivan.stoqnov

Мнениеот Dalia » 28 Фев 2019, 11:03

Да наистина и това е работа, както всички други щом за нея се вземат пари, но лично аз не мога да си представя да се грижа за толкова малко човече. На тези години да си причиня безсънни нощи и плач непрестанен, малко в повече ще ми дойде. Но пък хора всякакви... Бизнес или не важното е, че тези хора съществуват и помагат, и обгрижват тези малки душички, дават им дом и топлина. Каквото и да е, със сигурност ще е много по-добре за тях да попаднат в семейна среда, отколкото в дом за изоставени деца. Аз има приятелка, която е примена майка и зная как е отдадена с цялото си сърце на тези деца. Лично аз може би няма да мога да се справя в тази ситуация заради момента на раздялата, не зная дали ще ми стигнат силите да се разделя с това дете, което съм отглеждала като свое. :???:
Dalia

Мнениеот Viki Borisova » 05 Апр 2019, 16:56

Да, може да се каже, че е начин за печелене на пари. Познавам жена, която се занимава с това. Две деца изгледа, сега и дадоха трето>
Viki Borisova

Предишна

Назад към Социални дейности