Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.
Правила на форума
Добави отговор

Да станеш приемен родител – колко време би отнело?

07 Май 2014, 13:11

Преди известно време се запознах с възрастна двойка (50+), които бяха приемни родители на едно дете. На пръв поглед много благородна постъпка, но каква всъщност е целта?! :o

Нещо, което ми направи впечатление още с влизането е, че домът им е нехигиеничен, на където и да погледнеш тънеха в мръсотия, беше задушно и студено, една стая се използваше за кухня, спалня, всекидневна…
Преди седмица се видях отново с тези приемни родители, англичани бяха осиновили детето, а възрастната двойка искат ново дете! По-голямо впечатление ми направи това, че говориха с озлобление, как държавата няма да им даде дете, защото няма да имат доходи без него и щала да ги остави гладни! :o :o :shock:

Много силно се надявам тази двойка да е едно огромно изключение и приемането на дете у дома да не е бизнес! :!: Не мога да разбера, как правят подбора при приемните родители, при положение, че изцеждат до последно хората, които искат да осиновят дете? Не би ли трябвало да има и същите критерии и за приемните родители, на които доверяват дете? :roll:

Re: В бизнес ли се е превърнало това да бъдеш приемен родите

07 Май 2014, 13:18

Съвсем не е изключено това да си е тенденция в по-малките градчета, където безработицата да е на ниво! За щастие не познавам такива хора, всички приемни родители, за които се сещам са изключително загрижени към децата, които са взели!

07 Май 2014, 20:43

За съжаление, това е неприятна тенденция при социално слаби роми и българи...държавата не проявява необходимия контрол. Ако го има, няма да има и злоупотреби.

10 Май 2014, 16:46

Май не само приемното родителство, а и при някои и самото родителство си е бизнес, но това си е явно политика на държавата, която не престава да дава детски в многодетни семейства, които от ясно по-ясно не са създали деца, за да се осмислят, а за да се възползват от това. Единственото условие е детето да ходи на училище, ама то е ясно, че и това условие не се спазва. От друга страна толкова млади жени не могат да имат деца, а процедурата по осиновяване е ужасно бавна и обезкуражаваща.

21 Май 2014, 11:27

pepa1974 написа:Май не само приемното родителство, а и при някои и самото родителство си е бизнес, но това си е явно политика на държавата, която не престава да дава детски в многодетни семейства, които от ясно по-ясно не са създали деца, за да се осмислят, а за да се възползват от това. Единственото условие е детето да ходи на училище, ама то е ясно, че и това условие не се спазва. От друга страна толкова млади жени не могат да имат деца, а процедурата по осиновяване е ужасно бавна и обезкуражаваща.

Съзнанието трябва да се промени за тези неща, съгласен съм, но как да обясниш на едни цигани да работят, когато е много по-изгодно да правят деца, а и на тях не им пречи да живеят в мизерия, те сами така го правят. Много примери има за семейства роми вкарани в чисто нови жилища, обзаведени до ключ и какво се случва година по късно - не можеш да познаеш мястото :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Да станеш приемен родител – колко време би отнело?

14 Юли 2014, 13:18

Много се надявам, че някой ще може да ми помогне с тази информация, тъй като нямаме много време!

Близък приятел на родителите ми почина след кратко боледуване, той беше вдовец, а има син на 17 години.
Сега детето е настанено в дом за деца лишени от родителски грижи, а е доста лабилно. Той е изключително близък и с майка ми, и с баща ми, затова искат да го вземат като приемни родители, тъй като се опасяват да не се повлияе от навиците на новите си приятели от дома, което е почти сигурно, само и само, за да се впише в средата им.

Затова ви питам - имате ли идея колко време би отнело да станеш приемен родител, за колко време ще могат родителите ми да вземат детето вкъщи, при положение, че той е голям и евентуално обучението за родителите ми би протекло в пъти по-бързо?

П.С. Родителите ми ще разговарят с директорката на дома, в който е настанено детето, но все пак се надявам да разбера от хора минали по този път!

Предварително ви благодаря!

Re: Да станеш приемен родител – колко време би отнело?

14 Юли 2014, 13:23

Силно се надявам да не те подведа, но всичко трае около 4 месеца до колкото си спомням, но разтакаването с документи няма да е малко, това си спомням от разговорите ни с приятели, не е много, но във вашия случай няма да е и малко това време!
Стискам палци и пиши, когато тръгнат да се случват нещата, да кажеш как върви.

14 Юли 2014, 16:20

Отнема наистина около 4 месеца и е доста сложен процес, предвид на това, че в момента това е основно препитание на хора от малцинствата. Много сериозен проблем, ако разчитаме на коректност от страна на родителите.

15 Юли 2014, 14:44

Sophia.G написа:Отнема наистина около 4 месеца и е доста сложен процес, предвид на това, че в момента това е основно препитание на хора от малцинствата. Много сериозен проблем, ако разчитаме на коректност от страна на родителите.

Скоро разбрах за поредното дете взето за отглеждане от ромка от Варна, която не само се възползва от парите, които се дават за детето, но и след бедствието, дори покрив над главата не може да му осигури. На мен ми е чудно как въобще им дават деца на тези хора, при положение, че минават на оглед на жилището или всичко е на хартия?

Re: В бизнес ли се е превърнало това да бъдеш приемен родител?

24 Ное 2014, 17:31

Като нищо и това да е станало, нямам познати приемни родители, но като знам, че това се заплаща, а в България безработицата е толкова голяма, няма да се учудя, яко някой така изкарва хляба си :shock:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3