Как да направя тебешири у дома? Какво ми е необходимо?

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Как да направя тебешири у дома? Какво ми е необходимо?

Мнениеот Мади Ранчева » 12 Авг 2014, 14:03

През уикенда бяхме отишли с дъщеря ми на една площадка и се заиграха с едно момиченце, което й се похвалило, че тези тебешири ги правили сами с майка си.

Стана ми много интересно, но не се заговорихме с майката. Предполагам не е много пипкаво занимание и ми се иска да си направим тебешири и ние с дъщеря ми, но не зная какво ще ни е необходимо :?
1-sidewalk-chalk-i-tom-mc-nemar.jpg
1-sidewalk-chalk-i-tom-mc-nemar.jpg (68.91 KiB) Прегледано 1166 пъти

Ще сме много щастливи ако ни дадете "рецепта" за приготвяне на такива цветни тебешири и начина им за оформяне като такива :) :) :)
Мади Ранчева

Re: Как да направя тебешири у дома? Какво ми е необходимо?

Мнениеот Коцева » 12 Авг 2014, 14:10

помня, че не беше трудно, но пак трябва да погледна рецептата :D до тогава, ако искаш си набави материалите - гипс, темперни бои, картонено руло от тоалетна хартия или от кухненска ролка, хартия за печене и тиксо... мисля, че това беше всичко, а да, забравиш шприца... ;)
Коцева

Мнениеот mimeto90 » 14 Авг 2014, 14:36

е от тук нататък просто добавяш към 3-4 супени лъжици темперна боя половин чаша вода и от същата чаша мериш 3/4 гипс, слагаш в шприца смеската, добре разбъркана, след което обличаш хартиените ролки отвътре с хартия за печене и залепяш единия край с тиксо, така че да стане като дъно, после с шприца изстискваш течността докато се запълни и ги оставящ да изсъхнат за мин. 12 часа, после си разкъсваш хартията и са децата наред! ;)
mimeto90

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Дек 2014, 15:53

Не знаех, че може да се направи, ще пробвам и аз няма назад :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Назад към Хоби и развлечения