Мога да пиша много за този ужасен цистит, защото много съм страдала от него.. При мен се появи за пръв път преди 5 години и от тогава в продължение на 2 години ме мъчеше през няма и месец.. Беше нещо ужасно. Личната лекарка ме натъпка със 100 вида антибиотици, които никаква работа не вършехс и така циститът стана хроничен, а по-късно получих и пиелонефрит заради некадърността на лекарите.

След много мъки инах късмета да попадна на много добра нефроложка, благодарение на която се оправих и 2 години не бях страдала от цистит. Тази зима пак ме подхвана, но жената ми го излекува и да чукна на дърво от януари-февруари съм добре.
Това, което според мен е най-важно, е да пиете мноого вода. От билките аз съм най-доволна от Златна пръчица, пила съм и много Мечо грозде. Има много хапчета на билкова основа като Неоренал, Цистистоп, Урорен и други, които могат да облекчат симптомите. Можете да напълните 2 шишета топла вода и да ги поставите в областта, където ви боли, за да се затопли - усеща се облекчение. Зимата се топлех и върху електрическото одеало.

Освен това, за да предотвратите появата на цистит ви препоръчвам да забравите за прашките, тъй като чрез тях се пренасят бактерии от ануса към вагината.. Важно е бельото да е памучно. След секс винаги ходете да се изпишкате. Иначе като цяло е важно имунитетът да се повиши през студените месеци и за тази цел аз пия едни хапчета, които са като ваксина срещу цистит.