Какво да предприема при първи симптоми на цистит?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Какво да предприема при първи симптоми на цистит?

Мнениеот LaCoquine » 24 Сеп 2015, 14:02

Jully написа:
Mon_ton написа:
Jully написа:Спасението е в многото течности, било то и течна храна, никакви тежки неща, много вода и чай!
Най-вече много вода! :) И все пак лекарствата са си от значение. Червена боровинка и мечо грозде също :)

Да, аз си хапвам и си правя чай,както о тлистата, така и си накисвам самия плод. :)

Да, така поне е сигурно, че ще успееш да се пребориш и то по възможно най-натуралния начин!
LaCoquine

Мнениеот Pipilota » 24 Сеп 2015, 14:34

Тоя гаден цистит е някаква отвратителна болест! :( Че и упорита, сега идва зимата и очаквам пак да съм ден през ден с оплаквания.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот nadqta » 24 Сеп 2015, 16:18

Pipilota написа:Тоя гаден цистит е някаква отвратителна болест! :( Че и упорита, сега идва зимата и очаквам пак да съм ден през ден с оплаквания.

По-скоро в този сезон - есента, заради смяната на времето могат да се очакват неприятности, въпреки че и зимата по-често се обаждат, заради настинките и другите му бонуси. Иначе не може да няма разни начини за предпазване, т.е. да не чакаме да ни дойде до главата, та тогава да действаме :idea:
nadqta

Мнениеот PasDeDeux » 25 Сеп 2015, 11:44

Jully написа:
Mon_ton написа:
Jully написа:Спасението е в многото течности, било то и течна храна, никакви тежки неща, много вода и чай!
Най-вече много вода! :) И все пак лекарствата са си от значение. Червена боровинка и мечо грозде също :)

Да, аз си хапвам и си правя чай,както о тлистата, така и си накисвам самия плод. :)

И аз на това се спрях като решение, плюс много вода, за щастие нямам проблеми цяло лято, надявам се сега есента да не се възродят :idea:
PasDeDeux

Мнениеот rose_92 » 26 Сеп 2015, 02:28

Мога да пиша много за този ужасен цистит, защото много съм страдала от него.. При мен се появи за пръв път преди 5 години и от тогава в продължение на 2 години ме мъчеше през няма и месец.. Беше нещо ужасно. Личната лекарка ме натъпка със 100 вида антибиотици, които никаква работа не вършехс и така циститът стана хроничен, а по-късно получих и пиелонефрит заради некадърността на лекарите. :) След много мъки инах късмета да попадна на много добра нефроложка, благодарение на която се оправих и 2 години не бях страдала от цистит. Тази зима пак ме подхвана, но жената ми го излекува и да чукна на дърво от януари-февруари съм добре.
Това, което според мен е най-важно, е да пиете мноого вода. От билките аз съм най-доволна от Златна пръчица, пила съм и много Мечо грозде. Има много хапчета на билкова основа като Неоренал, Цистистоп, Урорен и други, които могат да облекчат симптомите. Можете да напълните 2 шишета топла вода и да ги поставите в областта, където ви боли, за да се затопли - усеща се облекчение. Зимата се топлех и върху електрическото одеало. :) Освен това, за да предотвратите появата на цистит ви препоръчвам да забравите за прашките, тъй като чрез тях се пренасят бактерии от ануса към вагината.. Важно е бельото да е памучно. След секс винаги ходете да се изпишкате. Иначе като цяло е важно имунитетът да се повиши през студените месеци и за тази цел аз пия едни хапчета, които са като ваксина срещу цистит.
rose_92

Мнениеот rabotnata pchela » 28 Сеп 2015, 10:03

rose_92, а какво лечение ти предписа тази лекарка? Аз вече не знам какво да правя, старам от тоя цистит месеци наред и не ми минава, колкото и хапове да изпия, вече усещам и болка и тежест отзад в гърба, та се съмнявам, че и някой бъбрек се е засегнал. :(
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот rose_92 » 28 Сеп 2015, 14:13

Не искам аз да ти казвам какво да пиеш, защото това, което на мен е помогнало, не се знае дали ще помогне на теб. Ако си от София, направо ще ти кажа при коя лекарка да отидеш. Недей да отлагаш, защото може и при теб да се е появил пиелонефрит и това трябва да се лекува, за да не стане нещо по-сериозно!
На първо място, за да не губиш време, можеш да отидеш да си пуснеш стерилна урина и с нея отиваш на лекар. От резултатите се вижда какви точно бактерии имаш, какво количество, а от антибиограмата се вижда кой антибиотик може да ги убие и ти предписват някой от тях. На мен тази лекарка, при която ходя, винаги ми е давала антибиотик+противогъбични хапчета+пробиотик (задължително винаги, когато приемате антибиотик трябва да пиете и пробиотик)+ ваксината за цистит Уростим, която всяка от нас, която е страдала от това ужасно нещо и я преповтаря, може да го пие, за да си подсили имунитета и да се предотврати повторната му поява. Тя е под формата на таблетки и се пие 3 месеца сутрин на гладно за предпочитане в студените месеци, но може и 2 пъти в година като се прави пауза от няколко месеца. Аз тази година вече пих Уростим 3 месеца, когато бях болна, но вече минаха няколко месеца и от другия пак почвам. Мисля, че тази ваксина до голяма степен ми е помогнала, защото преди пиех всевъзможни антибиотици и ефект - 0..
И все пак задължително ходете на нефролог, когато ви подхване цистита, не се самолекувайте. Не ходете при личните лекари, защото те не са специалисти и само ще ви натровят...
rose_92

Мнениеот Mon_ton » 28 Сеп 2015, 14:28

А не се ли ходи на уролог? аз когато бях болна, пих Уростим, Уринал Акут (от него наситина с първия прием на таблетката адски много ми помогна) и ципрофлоксацин, но така и не ми мина окончателно, а нямах никакви бактерии. :roll:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот rose_92 » 28 Сеп 2015, 14:52

Ами според мен уролозите са по-скоро хирурзи и се занимават с камъни в бъбреците, рак на бъбреците и т.н.

Иначе и аз съм пила Ципрофлоксацин и то няколко пъти, но не ми е подействал. Лекарите го изписват много често и за много неща. :D За упорития цистит може би трябва нещо по-силно.
rose_92

Мнениеот moni.sparrow » 28 Сеп 2015, 15:04

Най-много ме дразни това, че личните се опитват да се правят на специалисти, просто не е честно спрямо нас, нито спрямо децата, аз разбирам, че са им малко направленията, но това не би трябвало да означава да предписват лекарства на халос :evil:
moni.sparrow

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар