Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
19 Сеп 2016, 15:04
Успешно може да се почисти и с оцет и сода, а и няма да се развали и самата цялост на скарата, защото силните препарати скапват не само мазнините, но и самия материал, от който са направени уредите.
19 Сеп 2016, 16:50
Оцетът и содата са си класика за много неща. На мен по-трудно ми е чистенето на тавичката под скарата, ако съм я оставила да се натрупат много слоеве мазнина и други подобни

.
20 Сеп 2016, 09:02
red_eyes написа:Оцетът и содата са си класика за много неща. На мен по-трудно ми е чистенето на тавичката под скарата, ако съм я оставила да се натрупат много слоеве мазнина и други подобни

.
За да нямаш проблем с нея, преди печене сложи малко вода и след това се чисти много лесно, защото не капе директно мазнината по тавичката. Това за старите скари.
За новите с тефлон, има подходящи четки и шпатули за почистване на тефлон и керамика, така че може да се намери вариант и все пак, веднага след ползване е добре да се почиства. ;) така че мрънкайте повече на тея мъже.
20 Сеп 2016, 10:25
Те мъжете са само по печенето на месото, за другото не се сещат

. Не е чак такъв проблем чистенето на скарата, само повечко време отнема.
27 Сеп 2016, 00:33
Ще изпробвам с оцет и сода, дано не ѝ стане нещо, защото изглежда доста менташка .
27 Сеп 2016, 09:11
anetageorgieva написа:Ще изпробвам с оцет и сода, дано не ѝ стане нещо, защото изглежда доста менташка .

Ако изглежда такава, гледай да не й падне покритието и после да се чудиш какво да я правиш

. Нашата скара не влиза много в употреба и от тази страна съм облекчена - не ми се налага да търкам до побъркване

.
27 Сеп 2016, 12:24
Здравейте,
незнам как е станало, но по ютията имам някакви налепи от дреха и сега незнам как да ги махна. Тя е с тефлоново покритие, което изключва всякакво чегъртане, сода за хляб и т.н. Моля за малко съвети :)
27 Сеп 2016, 12:48
Явно си залепнала някоя щампа.. пробва ли с веро и гъбичка да го измиеш?
27 Сеп 2016, 13:13
Пробвах със спирт, с оцет, нищо не става. С веро не съм
27 Сеп 2016, 14:01
Има шпатули, които почистват керамичните плотове, сигурно ставт и за тефлон. Мога ти дам идея, когато гладиш избягвай да гладиш от вътрешната страна, много от конците са изкуствени и при нагряване се топят и съответно залепват. ;( Пробвай с веро и дано да стана, ако беше друго, содата наистина помага. Дано да имаш успех!