Как почиствате скарата, домакини? Тефлонът изисква грижа.

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Re: Как да изчистя налепи от тефлоново покритие на ютия

Мнениеот Локумът » 28 Сеп 2016, 15:19

И ние имахме проблем, почнало ли е веднъж да загаря, продължава вечно. :) Вземи си подложка.
Аватар
Локумът

Мнениеот pavleta » 29 Сеп 2016, 09:07

Като се залепи нещо на моята ютия, намокрям памучна кърпа, слагам малко веро и слагам отгоре ютията. Оставям я така да постои за час-два да се "накисне" и после по-лесно се маха нагорялото. Аз повече се оплаквам от варовиковите наслагвания подупките. Някой път докато гладя остават бели следи и зрънца по дрехата.
pavleta

Re: Как почиствате скарата, домакини?

Мнениеот pavleta » 29 Сеп 2016, 09:27

Моят не е керамичен и нямам проблеми, но скарата определено ми вгорчава живота :lol: . Моят мъж през седмица честичко му се прияжда нещо на скара и вече си знам. Нашата е обикновена, има едно железце към нея, с което минавам кръглите реотани, върху които се слага месото, и ги очегъртвам. Пък тавичката като замръзне мазнината, пак я очегъртвам с нещо и накисвам. После си мия с веро.
pavleta

Мнениеот cvetina_a » 29 Сеп 2016, 10:28

Аз реално незнам дали се води нагоряло, но след като изгладих една жилетка (която беше много смачкана), се полепи мъх от нея и така си остана. Може би тези неща трябва да се гладят през друг плат... ох ще пробвам това с верото, дано стане..
cvetina_a

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Сеп 2016, 10:34

Чистила съм ютията с аспирин. Когато се загрее леко ютията се натърква с 1-2 хапчета аспирин и после се избърсва с вълнен плат и всичко пада. :wink: Ако много те е страх за покритието, можеш да пробваш и с Циф.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот уморена » 29 Сеп 2016, 12:38

rabotnata pchela написа:Чистила съм ютията с аспирин. Когато се загрее леко ютията се натърква с 1-2 хапчета аспирин и после се избърсва с вълнен плат и всичко пада. :wink: Ако много те е страх за покритието, можеш да пробваш и с Циф.

как така с аспирин, за първи път чувам.. :eek:
уморена

Мнениеот cvetina_a » 29 Сеп 2016, 17:15

rabotnata pchela написа:Чистила съм ютията с аспирин. Когато се загрее леко ютията се натърква с 1-2 хапчета аспирин и после се избърсва с вълнен плат и всичко пада. :wink: Ако много те е страх за покритието, можеш да пробваш и с Циф.

Cif-a не е ли абразивен, може ли да наруши покритието?
cvetina_a

Мнениеот MGB » 30 Сеп 2016, 08:16

cvetina_a написа:Аз реално незнам дали се води нагоряло, но след като изгладих една жилетка (която беше много смачкана), се полепи мъх от нея и така си остана. Може би тези неща трябва да се гладят през друг плат... ох ще пробвам това с верото, дано стане..

Жилетките винаги ги гладя с кърпа отгоре, че наистина много мъхчета се лепят. Особено ако е по-дебела и "косместа". Опитай с кремообразния Циф, той не е абразивен.
MGB

Мнениеот Slavena » 30 Сеп 2016, 10:46

НИщо няма да стане, като я изтъркаш със сода, тя пак ще си залепя както и сама виждаш
Slavena

Мнениеот irka » 04 Окт 2016, 13:38

С оцет няма ли да стане? Дори и да не се слага сода, би трябвало да подейства.
irka

ПредишнаСледваща

Назад към За дома – съвети и идеи