Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
27 Сеп 2016, 17:25
С веро много трудно се почиства, трябва с нещо по-силно.
28 Сеп 2016, 09:10
Сега всички ютии са с тефлоново покритие. На моята като се залепи нещо пак си я чистя със сода, само че върху мокър парцал. Тя стане на кашичка и не драска повърхността на ютията.
28 Сеп 2016, 10:19
penny написа:Сега всички ютии са с тефлоново покритие. На моята като се залепи нещо пак си я чистя със сода, само че върху мокър парцал. Тя стане на кашичка и не драска повърхността на ютията.
Разтваря ли се достатъчно и успява ли да почисти? Имам проблем аз с един тефлонов тиган по ръбовете има загоряло и така и стои.
28 Сеп 2016, 11:46
ТАко не я ползвате често скарата по-добре хич да не си вземате, ами си ползвайте грил тиган.
З апочистване глава лук върши работаа, може и докато е нагрята да сложите малко обезмаслител с вода ;)
28 Сеп 2016, 12:36
Содата няма чак толкова да развали покритието, но ако я смесиш с вода или оцет със сигурност ще стане каша, която няма да развали. :)
28 Сеп 2016, 12:39
Мен ме е страх със сода...
28 Сеп 2016, 13:16
На грил тиган не е същото, поне на мен на скара повече ми харесва. Но пък грил тигана по-лесно се чисти

.
28 Сеп 2016, 14:11
Това е хубавото на тефлоновото покритие, че не е нужно дълго време и упорито да търкаш както беше при старите ютии. Каквото се е залепило, то стои като люспа и лесно се маха. Не са нужни кой знае колко силни препарати, за да се изчисти.
28 Сеп 2016, 14:58
Имам грил тиган с керамично покритие за 40 лева и мога да кажа, че никак не се числи лесно, вече е загорял и т.н. може би ако е тефлонов и не се вижда нищо.. :) ще е друго.
28 Сеп 2016, 15:17
Ами не е необходимо, но след като пробвах със спирт и то не помръдва, незнам дали със сода няма да разваля покритието наистина?