Домашно топено сирене без Е-та – как приготвяте?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Домашно топено сирене без Е-та – как приготвяте?

Мнениеот Mauritius » 02 Окт 2014, 13:40

Вече има рецепти за толкова много неща, та дори и някой да ми каже, че няма за топено сирене шансовете да ми повярвам са нулеви :!:

Скоро ми се наложи да купя топено сирене за някаква рецепта, а и детето искаше да му направя сандвичи с него. Е, не успях да намеря такова, което да е без Е-та, всички са поне с по две, това е минимумът! :|
В крайна сметка купих, но не се получи точно каквото очаквах и съвсем не изглеждаше така
melted-cheese.jpg
melted-cheese.jpg (49.19 KiB) Прегледано 1380 пъти
Много ми се иска да направя домашно топено сирене, но нямам идея от какво се прави и дали ще стане нещо без нито едно от Е-тата, как смятате! :lol: Дали се смесват няколко видове сирена или се добавя и нещо друго :?
Mauritius

Re: Домашно топено сирене без Е-та – как приготвяте?

Мнениеот Ginger » 02 Окт 2014, 13:44

Веднъж съм правила домашно топено сирене и адски много съжалявам, че не си записах рецептата, тъй като стана много вкусно, основно се състоеше от извара, яйце и масло, но нямам спомен за друго :(
Ginger

Мнениеот snow_angel » 16 Ное 2014, 17:45

Mauritius написа:Вече има рецепти за толкова много неща, та дори и някой да ми каже, че няма за топено сирене шансовете да ми повярвам са нулеви :!:

Скоро ми се наложи да купя топено сирене за някаква рецепта, а и детето искаше да му направя сандвичи с него. Е, не успях да намеря такова, което да е без Е-та, всички са поне с по две, това е минимумът! :|
В крайна сметка купих, но не се получи точно каквото очаквах и съвсем не изглеждаше така
melted-cheese.jpg
Много ми се иска да направя домашно топено сирене, но нямам идея от какво се прави и дали ще стане нещо без нито едно от Е-тата, как смятате! :lol: Дали се смесват няколко видове сирена или се добавя и нещо друго :?

Това на снимката е фондю, а не топено сирене :!: А фондю-то се прави по много по-различен начин от топеното сирене - представлява разтопена смес от различни сирена, приготвя се в специален уред за фондю, който го поддържа топло (защото в противен случай се втрърдява). Няма твърда и точна рецепта за фондю, търпи доста импровизации ;)
snow_angel

Мнениеот Snejna » 04 Дек 2014, 10:23

Никога не ми е идвало на ум, че можеш да си направиш домашно топено сирене! Тук отдолу има една рецепта, дали ще се получи по нея, май трябва да пробвам :)
Аватар
Snejna

Назад към Рецепти и полезни съвети