Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Дали можем да предотвратим слагането на очила в една по-късна възраст, само с упражнения?

23 Апр 2015, 10:48

Neven498 написа:Очите са като мускулите, ако не ги тренираш, ще станат лениви, мързеливи и вероятно ще спрат да работят, както трябва. Норбеков имаше книжка по тоя въпрос. ;)

Точно така, чувала съм за познати на мои познати, които са свалили диоптъра по метода на Норбеков, склонна съм да опитам, но къде да намеря книжката, можете ли да ми предложите?!

Re: Дали можем да предотвратим слагането на очила в една по-късна възраст, само с упражнения?

23 Апр 2015, 11:00

Аз имам страшни проблеми с очите и не знам дали ще е възможно така да се коригира зрението ми, а наистина дали и храните биха ми помогнали, освен упражненията?

27 Апр 2015, 10:43

draga.mihova написа:
Neven498 написа:Очите са като мускулите, ако не ги тренираш, ще станат лениви, мързеливи и вероятно ще спрат да работят, както трябва. Норбеков имаше книжка по тоя въпрос. ;)

Точно така, чувала съм за познати на мои познати, които са свалили диоптъра по метода на Норбеков, склонна съм да опитам, но къде да намеря книжката, можете ли да ми предложите?!

Пробвай в някой от торент тракерите. ;)
Kaya написа:Аз имам страшни проблеми с очите и не знам дали ще е възможно така да се коригира зрението ми, а наистина дали и храните биха ми помогнали, освен упражненията?

Риба, моркови, орехи. ;)

27 Апр 2015, 15:25

Kaya написа:Аз имам страшни проблеми с очите и не знам дали ще е възможно така да се коригира зрението ми, а наистина дали и храните биха ми помогнали, освен упражненията?

Моркови и очила, друго спасеие няма ;)

26 Фев 2016, 14:11

draga.mihova написа:

Именно с упражненията на Норбеков моите съседи направо свалиха очилата, а и двамата са над 60-годишни.

14 Мар 2016, 16:24

Някой няма ли да даде повече подробности за упражнения, в книга ли ас описани

15 Мар 2016, 14:36

Аз правя едни упражнения, които ми поддържат очите и даже след цял ден взиране в компютъра ми отморяват с тях. Напрягам ги и се стремя колкото се може повече да гледам с тях в крайно дясно и крайно ляво без да мърдам главата. Така правя по десетина пъти. После правя кръгови движения с очите и пак десетина пъти. Колкото пъти се сетя вечер, го правя, че неудобна работа в офиса, вземат да ме помислят за куку :mrgreen: .

17 Мар 2016, 14:14

Има и йога техники за облекчаване на различни нарушения, късогледство,далекогледство.

17 Мар 2016, 15:15

Neven498 написа:Има и йога техники за облекчаване на различни нарушения, късогледство,далекогледство.

Можете ли да споделите, не всички ходим на йога. :grin:

11 Авг 2016, 16:46

Не знам за йогата, но мисля, че ако поне веднъж на ден правим упражнения специално с очите, винаги ще е от полза и може да отложи слагането на очила.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3