Какви трябва да бъдат санкциите и защо никой не спазва забраната за тютюнопушене?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Да се позволи ли отново тютюнопушенето по заведенията?

Мнениеот ninars » 06 Фев 2013, 14:44

Цигареният дим е последният проблем на чистия въздух. Преди се нарушаваха правата на непушачите, а сега на пушачите. Смятам, че всеки от нас трябва да се съобразява малко повече с потребностите на околните. Ако си непушач сред пушачи, няма как да изискваш от тях да не пушат. Ако пък си пушач сред непушачи е признак на добро възпитание да се съобразяваш и не пушиш... И двете страни трябва да имат право на избор...
ninars

Мнениеот victory » 11 Фев 2013, 15:40

Не! Пушенето съкращава живота на жените с 11 години, доказаха британски учени. Ефектът е обратим, ако откажете цигарите навреме!
victory

Мнениеот Tanq87 » 20 Фев 2013, 14:28

Здравейте приятели!Моето мнение по въпроса е че живеем в свободна България,и всеки има право на избор дали да живее здравословно или да си трови организма като пуши!Според мен,не трябва да се позволява отново тютюнопушенето на обществени места и в заведенията!Аз съм НЕПУШАЧ - пушила съм и не е кой знае какво геройство.Сега като непушач се чувствам много по-независима и по-горда,че не изпитвам никотинов глад като всички пушачи.Пожелавам на читателите на форума да се замислят реално дали си заслужава да си харчат парите за ДИМ или да ги вложат за нещо смислено!!!
Tanq87

Мнениеот Rali_hr » 18 Ное 2014, 15:55

Аз съм против да се връща тютюнопушенето в заведенията, това ограничава достъпа на хората с малки деца, случвало ми се е да ни гонят от заведение,защото сме с дете, което е абсурдно. Не че сега се спазва забраната всъщност.. но поне има някаква надежда.
Аватар
Rali_hr

Какви трябва да бъдат санкциите и защо никой не спазва забраната за тютюнопушене?

Мнениеот luchia@marco » 02 Дек 2014, 15:32

Забелязвам, че на изключително много места просто не се спазва забраната за тютюнопушене, :idea: като не става въпрос само за кафета и ресторантчета, но и за нощни клубове, така ли не мина една проверка? :? :?
Не обвинявам само гражданите, разбира се, като пушач често ми се приисква да изляза на въздух и да изпуша една цигара, която е в пъти по-сладка от тази, която паля вътре сред цялата димилка, но трудно се случва! :|

Не мога да си представя какви трябва да бъдат санкциите и за гражданите в заведенията и за самите заведения, за да не пуши вътре :!: и не мога да си представя какво трябва да се случи, за да започнат да се спазват тези забрани :roll: и тази гледка
images.jpg
images.jpg (7.9 KiB) Прегледано 1974 пъти
да стане необичайна! :o :shock: Вие, независимо от това дали сте пушачи или не, смятате ли, че е редно да се спазва тази забрана и защо мислите, до сега е подминавана с лека ръка? :roll:

Кой са мерките, които трябва да бъдат взети и с какви размери трябва да са санкциите, за да започне да се спазва забраната за тютюнопушене? :roll:
luchia@marco

Re: Какви трябва да бъдат санкциите и защо никой не спазва забраната за тютюнопушене?

Мнениеот gomez123 » 02 Дек 2014, 15:35

Нали сте чували израза селски тарикат, ами за това иде реч, всеки се опитва да се прави на такъв и ако мине номера! Ама и аз не мога да обвиня хората, докато им се позволява, си е напълно нормално те да не спазват забраната, единствено смята, че честите проверки, както и големите санкции могат да променят нещата!
gomez123

Re: Какви трябва да бъдат санкциите и защо никой не спазва забраната за тютюнопушене?

Мнениеот Kremiliya » 04 Дек 2014, 13:03

Мисля си, че само ако се глобяват собствениците на заведението няма как да стане, ако се глобяват и хората ще е още по-добре, тогава санкциите като са сериозни никой няма да иска да пуши!
Аватар
Kremiliya

Мнениеот donni » 04 Дек 2014, 16:36

Много зависи и от глобите, които ще се слагат на собствениците, ако им поискат глоба в размер на оборота за една седмица, както някой беше споменал едва ли ще потретят!
donni

Мнениеот Rali_hr » 04 Дек 2014, 17:05

donni написа:Много зависи и от глобите, които ще се слагат на собствениците, ако им поискат глоба в размер на оборота за една седмица, както някой беше споменал едва ли ще потретят!

Те няма как да знаят оборота колко е, познай колко се скатават пари :))
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 16 Дек 2014, 10:28

Нека да се позволи, то и без друго в момента пак се пуши, така че няма да има никаква разлика.. :roll:
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси