Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Да се позволи ли отново тютюнопушенето по заведенията?

26 Яну 2015, 11:33

Тя забраната е само на думи. Аз съм или категорично да се забрани с яки глоби за заведенията и с всяка следваща растяща глоба или да бъдат обособени места за тези нужди на пушачите. Изключително противно е да излезнеш приятно ухаещ и да отидеш някъде да се храниш където да ти умиришат живота. На Коледното парти във фирмата на мъжа ми бяхме в едно заведение в което си изкараха пепелниците... три дни след тази вечер бях с подути лимфни възли, болки и отвратителна кашлица с храчки. Направо ме натровиха. :evil: :evil: :evil:

26 Яну 2015, 13:11

Забраната наистина е само на думи не и на практика.. или да се спазва наистина или да я няма, стига с тези своеволия винаги да може да се прекрачи закона! :evil:

09 Юли 2015, 11:25

Забраната наистина е на думи, навсякъде се пуши, на никой не му дреме за законите, знаете, че в България всеки закон е препоръчителен, но не и задължителен и начините за заобикаляне на законите са милиони.

09 Юли 2015, 12:01

Rali_hr написа:Забраната наистина е на думи, навсякъде се пуши, на никой не му дреме за законите, знаете, че в България всеки закон е препоръчителен, но не и задължителен и начините за заобикаляне на законите са милиони.

Така е, но така си остава удобно за всички и за управниците и за нас :)

08 Дек 2015, 16:11

Забраната и без друго не се спазва така че какво толкова се оплаквате, същото си е като преди, аз си пуша навяскъде.

Re: Какви трябва да бъдат санкциите и защо никой не спазва забраната за тютюнопушене?

20 Яну 2016, 17:48

Не спазват, защото всички си плащат и инспекторите предупреждават кога ще има проверки. В малките градове обаче не е така, там се спазва забраната от всички, защото злобните инспекторчета дебнат. :mrgreen:

Re: Какви трябва да бъдат санкциите и защо никой не спазва забраната за тютюнопушене?

20 Яну 2016, 18:23

asdddwww написа:Не спазват, защото всички си плащат и инспекторите предупреждават кога ще има проверки. В малките градове обаче не е така, там се спазва забраната от всички, защото злобните инспекторчета дебнат. :mrgreen:

Ами защото там положението е желанието на другия да му е зле. :lol: :lol: В малките дни конкуренцията и комплексарите са повече.
Друг е въпросът, че погазването на закона трябва да е не само за заведенията, но и за проверяващите. Трябва да има начини да се подават сигнали при такива нарушения!

03 Фев 2016, 16:47

Какво да се сигнализира, никой вече пет пари не дава .Което заведение държи да не се пуши в него , става работата, но другите слагат чашката с вода и и си пафкаш :sad:

03 Фев 2016, 17:07

klara написа:Какво да се сигнализира, никой вече пет пари не дава .Което заведение държи да не се пуши в него , става работата, но другите слагат чашката с вода и и си пафкаш :sad:

То даже и чашка с вода няма, направо пепелници се раздават. Просто законите в България са такива. .. препоръчителни.

04 Фев 2016, 11:33

Ако имаше контрол за всичко и се налагаха глоби, ама солени глоби, на този, който не спазва законите, щяха да напълнят хазната много бързо! А не да ми вдигат данъци и да се чудят как още да ни измъкнат последните парички!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9