Какви всъщност са здравословните ползи от йогата?

Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове

Re: Какви всъщност са здравословните ползи от йогата?

Мнениеот kauda » 03 Юли 2015, 14:21

Зависи, ако се приемат като упражнения, а не като медитация, що да трябва да се мисли за световния мир?!
Аватар
kauda

Мнениеот Snejna » 13 Авг 2015, 11:35

Ще ви помогне да успокоите нервите си със сигурност ;)
Аватар
Snejna

Мнениеот Mon_ton » 13 Авг 2015, 12:33

Snejna написа:Ще ви помогне да успокоите нервите си със сигурност ;)

Със сигурност обаче действат и пложително върху фигурата, толкова добре се извайва фигурата от йогата. :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Alex_mor » 13 Авг 2015, 13:57

Йогата е полезна за секса си мисля, представи си само какво е да си с някоя гъвкава мацка, какъв по-голям стимул за жените да започнат да се занимавт с йога от това? :mrgreen:
Alex_mor

Мнениеот sofi_black » 18 Авг 2015, 12:56

Alex_mor написа:Йогата е полезна за секса си мисля, представи си само какво е да си с някоя гъвкава мацка, какъв по-голям стимул за жените да започнат да се занимавт с йога от това? :mrgreen:

То ако ще е само това, заслужава ли си, не, че не се води за здравословна полза и въпреки това...
sofi_black

Мнениеот Yunona » 18 Авг 2015, 23:27

За мен най-значимата полза от йога е на физическо ниво - отпуска схващанията и напрежението от дългия ден в офиса пред компютъра. Релаксира врата, гърба, кръста, крайниците. Повишава гъвкавостта, което е важно, ако често правим силови тренировки. И да - успокоява и умиротворява ума. Чувствам се страхотно след 30-60 минути насаме с йога :)
Yunona

Мнениеот Pipilota » 19 Авг 2015, 08:53

Yunona написа:За мен най-значимата полза от йога е на физическо ниво - отпуска схващанията и напрежението от дългия ден в офиса пред компютъра. Релаксира врата, гърба, кръста, крайниците. Повишава гъвкавостта, което е важно, ако често правим силови тренировки. И да - успокоява и умиротворява ума. Чувствам се страхотно след 30-60 минути насаме с йога :)

Да, звучи много добре, но 60 минути няма кой да ме остави да търся душевния си мир. :D
А правиш ли загрявка или започваш направо упражненията?
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Yunona » 19 Авг 2015, 11:17

Pipilota написа:Да, звучи много добре, но 60 минути няма кой да ме остави да търся душевния си мир. :D

Е, 60 минути са лукс, достъпен само през уикенда. Сега ми е лесно, а преди години, за да отделя повечко време за спорт, просто изпращах децата с татко си на разходка и готово :) После пък аз ги занимавам, за да си свърши и той нещо. През седмицата минавах с по 20-30 минутни интензивни тренировки. Йогата дойде по-късно в живота ми.

Не загрявам, защото правя тренировки онлайн и те са си цялостни - от загряването до релаксацията. Абонирана съм в един сайт, който предлага огромен избор от тренировки - различни по продължителност (от 10 до 90 мин.), стил йога, учителя (има много), степен на трудност, фокус (върху определена част на тялото) и много други.
Но загряването е задължително - 3 до 5 цикъла "Поздрав към слънцето" е напълно достатъчно да раздвижи тялото :)
Yunona

Мнениеот moni.sparrow » 19 Авг 2015, 11:29

Yunona написа:
Pipilota написа:Да, звучи много добре, но 60 минути няма кой да ме остави да търся душевния си мир. :D

Е, 60 минути са лукс, достъпен само през уикенда. Сега ми е лесно, а преди години, за да отделя повечко време за спорт, просто изпращах децата с татко си на разходка и готово :) После пък аз ги занимавам, за да си свърши и той нещо. През седмицата минавах с по 20-30 минутни интензивни тренировки. Йогата дойде по-късно в живота ми.

Не загрявам, защото правя тренировки онлайн и те са си цялостни - от загряването до релаксацията. Абонирана съм в един сайт, който предлага огромен избор от тренировки - различни по продължителност (от 10 до 90 мин.), стил йога, учителя (има много), степен на трудност, фокус (върху определена част на тялото) и много други.
Но загряването е задължително - 3 до 5 цикъла "Поздрав към слънцето" е напълно достатъчно да раздвижи тялото :)

М това звучи доста интересно, все пак и аз не мога да си отделя едно определено време само за йога и да ходя два или три пъти в седмицата, така че удобно ли е да ми пуснеш линка на този сайт, с който правиш ти йога, а и другото, което исках да попитам е дали е възможно с контузии да се прави йога, без да се натоварва прекалено крака, за конкретния случай става дума :roll:
moni.sparrow

Мнениеот Yunona » 19 Авг 2015, 11:55

moni.sparrow написа:М това звучи доста интересно, все пак и аз не мога да си отделя едно определено време само за йога и да ходя два или три пъти в седмицата, така че удобно ли е да ми пуснеш линка на този сайт, с който правиш ти йога, а и другото, което исках да попитам е дали е възможно с контузии да се прави йога, без да се натоварва прекалено крака, за конкретния случай става дума :roll:

Moni, за крака не мога да дам съвет, не зная за ккава контузия става дума. Най-добре ще каже лекарят :)
Иначе има безброй варианти за трениране на йога с контузии, даже йога се ползва за възстановяване след контузия. Има упражнения и цели сесии, в които не се натоварва определена част от тялото.
Изпратих ти ЛС с инфо за сайта, не зная дали е позволено да се пускат линкове тук :)
Yunona

ПредишнаСледваща

Назад към Фитнес и кардио активност