Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
09 Дек 2014, 13:30
Много е неприятно това... аз живея на морето и тук влагата не прощава, съответно и мухала... намерихме един немски латекс от баумакс против мухъл специално- не помня как се казва,но ако отидеш и питаш- ще ти го покажат- малко е скъпичък разбира се... но пък от както боядисахме хола с него, вече втора зима нямам мухъл. Обаче за да станат нещата добре си трябва основен ремонт на стената- т.е. махай всичко което е досега-мазилка, тапети- шпакловай си неравностите и ГРУНДИРАЙ- задължително преди латекса!!! защото големи ядове брахме докато го нанесем този латекс и добре че свалихме всичко до основи за да се получи качествено- факт е че няма мухъл-въпреки всички тези дъждове... ако го слагаш сега- ще береш големи ядове- и ние го правехме посред зима и то на външна стена..
09 Дек 2014, 15:28
stoff4e написа:Много е неприятно това... аз живея на морето и тук влагата не прощава, съответно и мухала... намерихме един немски латекс от баумакс против мухъл специално- не помня как се казва,но ако отидеш и питаш- ще ти го покажат- малко е скъпичък разбира се... но пък от както боядисахме хола с него, вече втора зима нямам мухъл. Обаче за да станат нещата добре си трябва основен ремонт на стената- т.е. махай всичко което е досега-мазилка, тапети- шпакловай си неравностите и ГРУНДИРАЙ- задължително преди латекса!!! защото големи ядове брахме докато го нанесем този латекс и добре че свалихме всичко до основи за да се получи качествено- факт е че няма мухъл-въпреки всички тези дъждове... ако го слагаш сега- ще береш големи ядове- и ние го правехме посред зима и то на външна стена..
Не съм чувала за този латекс, обаче си струва парите, след като казваш, че не завъжда мухъл. Разбира се и влагата в стаята трябва да се работи по това да се намали, защото самия влажен въздух не е полезен за хората:)
10 Дек 2014, 11:52
stoff4e написа:Много е неприятно това... аз живея на морето и тук влагата не прощава, съответно и мухала... намерихме един немски латекс от баумакс против мухъл специално- не помня как се казва,но ако отидеш и питаш- ще ти го покажат- малко е скъпичък разбира се... но пък от както боядисахме хола с него, вече втора зима нямам мухъл. Обаче за да станат нещата добре си трябва основен ремонт на стената- т.е. махай всичко което е досега-мазилка, тапети- шпакловай си неравностите и ГРУНДИРАЙ- задължително преди латекса!!! защото големи ядове брахме докато го нанесем този латекс и добре че свалихме всичко до основи за да се получи качествено- факт е че няма мухъл-въпреки всички тези дъждове... ако го слагаш сега- ще береш големи ядове- и ние го правехме посред зима и то на външна стена..
Благодаря много, то е ясно, че на пролет ще се ремонтира и ще взема предвид този латекс и ще го насложа навсякъде

))
10 Дек 2014, 12:32
Знам, че със сода и оцет става да се почиства, но е най-важното да се отървете от причината за мухъла, намерете начин да изсушавате въздуха!
10 Дек 2014, 17:14
stoff4e, би ли казала как се казва точно този латекс? Баумакс вече го затварят и не го зареждат, ако го няма
05 Яну 2015, 16:37
Аз си търкам със сода ъглите когато видя, че се появява мухъл, но наистина за по-голям участък не мисля, че ще е достатъчно.
05 Яну 2015, 17:05
Много мразя да видя мухлясали къщи, немарлива работа, толкова ли да не можете да си забършете влагата се чудя?
07 Яну 2015, 12:39
Нали има различни препарати ама наистина една аспирация трябва да имате че да ви издърпва влажния въздух
30 Юни 2015, 11:08
У нас пръскам търкам мухъла със сода и има ефект, само че трябва редовно търкане, защото пак се появява.
13 Юли 2015, 11:50
Намерихме такъв латекс, не знам от къде го домъкна мъжа и намазахме у дома за всеки случай, макар че след като ремонтирахме нямаме проблеми с мухъла, но да си вържем гащите.