Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Re: Мухъл в кухнята! - Как да се отърва от него?

09 Дек 2014, 13:30

Много е неприятно това... аз живея на морето и тук влагата не прощава, съответно и мухала... намерихме един немски латекс от баумакс против мухъл специално- не помня как се казва,но ако отидеш и питаш- ще ти го покажат- малко е скъпичък разбира се... но пък от както боядисахме хола с него, вече втора зима нямам мухъл. Обаче за да станат нещата добре си трябва основен ремонт на стената- т.е. махай всичко което е досега-мазилка, тапети- шпакловай си неравностите и ГРУНДИРАЙ- задължително преди латекса!!! защото големи ядове брахме докато го нанесем този латекс и добре че свалихме всичко до основи за да се получи качествено- факт е че няма мухъл-въпреки всички тези дъждове... ако го слагаш сега- ще береш големи ядове- и ние го правехме посред зима и то на външна стена..

09 Дек 2014, 15:28

stoff4e написа:Много е неприятно това... аз живея на морето и тук влагата не прощава, съответно и мухала... намерихме един немски латекс от баумакс против мухъл специално- не помня как се казва,но ако отидеш и питаш- ще ти го покажат- малко е скъпичък разбира се... но пък от както боядисахме хола с него, вече втора зима нямам мухъл. Обаче за да станат нещата добре си трябва основен ремонт на стената- т.е. махай всичко което е досега-мазилка, тапети- шпакловай си неравностите и ГРУНДИРАЙ- задължително преди латекса!!! защото големи ядове брахме докато го нанесем този латекс и добре че свалихме всичко до основи за да се получи качествено- факт е че няма мухъл-въпреки всички тези дъждове... ако го слагаш сега- ще береш големи ядове- и ние го правехме посред зима и то на външна стена..

Не съм чувала за този латекс, обаче си струва парите, след като казваш, че не завъжда мухъл. Разбира се и влагата в стаята трябва да се работи по това да се намали, защото самия влажен въздух не е полезен за хората:)

10 Дек 2014, 11:52

stoff4e написа:Много е неприятно това... аз живея на морето и тук влагата не прощава, съответно и мухала... намерихме един немски латекс от баумакс против мухъл специално- не помня как се казва,но ако отидеш и питаш- ще ти го покажат- малко е скъпичък разбира се... но пък от както боядисахме хола с него, вече втора зима нямам мухъл. Обаче за да станат нещата добре си трябва основен ремонт на стената- т.е. махай всичко което е досега-мазилка, тапети- шпакловай си неравностите и ГРУНДИРАЙ- задължително преди латекса!!! защото големи ядове брахме докато го нанесем този латекс и добре че свалихме всичко до основи за да се получи качествено- факт е че няма мухъл-въпреки всички тези дъждове... ако го слагаш сега- ще береш големи ядове- и ние го правехме посред зима и то на външна стена..

Благодаря много, то е ясно, че на пролет ще се ремонтира и ще взема предвид този латекс и ще го насложа навсякъде ;)))

10 Дек 2014, 12:32

Знам, че със сода и оцет става да се почиства, но е най-важното да се отървете от причината за мухъла, намерете начин да изсушавате въздуха! :)

10 Дек 2014, 17:14

stoff4e, би ли казала как се казва точно този латекс? Баумакс вече го затварят и не го зареждат, ако го няма :(

05 Яну 2015, 16:37

Аз си търкам със сода ъглите когато видя, че се появява мухъл, но наистина за по-голям участък не мисля, че ще е достатъчно.

05 Яну 2015, 17:05

Много мразя да видя мухлясали къщи, немарлива работа, толкова ли да не можете да си забършете влагата се чудя?

07 Яну 2015, 12:39

Нали има различни препарати ама наистина една аспирация трябва да имате че да ви издърпва влажния въздух :)

30 Юни 2015, 11:08

У нас пръскам търкам мухъла със сода и има ефект, само че трябва редовно търкане, защото пак се появява.

13 Юли 2015, 11:50

Намерихме такъв латекс, не знам от къде го домъкна мъжа и намазахме у дома за всеки случай, макар че след като ремонтирахме нямаме проблеми с мухъла, но да си вържем гащите. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7