Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
17 Яну 2017, 12:41
red_eyes написа:Възможно ли е от дрехите, които слагам в стаята да се сушат след като съм ги изкарала от пералнята, да се появява мухъл? Забелязах няколко петънца на стената, а сушилника го държа точно до нея.
Много малко вероятно, освен ако не переш на ръка и дрехитети не се отцеждат в стаята. Чак от това мухъл да се появи е невъзможно. По-скоро тая стена ако е до прозореца значи ти пропива от някъде и тече и от там ти е мухъла. +
17 Яну 2017, 14:10
По принцип радиаторите се поставят под прозорците, за да не се образува конденз и да не потича вода отсякъде. Нашите също са така, прозорците ни са с ПВЦ и тече, направо локвички стават на первазите и все забърсвам. Омръзна ми вече, но какво да се направи?
17 Яну 2017, 14:41
pitanka написа:По принцип радиаторите се поставят под прозорците, за да не се образува конденз и да не потича вода отсякъде. Нашите също са така, прозорците ни са с ПВЦ и тече, направо локвички стават на первазите и все забърсвам. Омръзна ми вече, но какво да се направи?
Наистина ли има такъв проблем?! Да не би да не е уплътнена добре? Евентуално можеш да сложиш направо някаква кърпа да попива.. Ами ако няма перваз, какво правиш. ужас...
22 Яну 2017, 12:52
И при мен се е получавало, много зависи това и от уплътнението на съседите, дали и до колко се получава конденз, така че спасение няма. МОже да вземеш влагоабсорбатор и да го поставиш близко до прозореца.
25 Яну 2017, 10:46
Наиситна много зависи от комшиите, ние преди да се санираме, комшията отгоре се санира, само че до милиметър на края на жилището си. Моя мъж му каза да си пусне още 10-20см. надолу, да няма такава рязка разлика в температурите, той го прие, сякаш искаме ние да "намажем" от неговата санировка и отказа, после се оплака, че в долните му ъгли има мухъл и новите мебели заминали... Поправи санировката, удължи я малко надолу и му приключиха проблеми, ама като не слуша... излезе му двойно.
03 Фев 2017, 15:58
Все ги пръскам и пак си се появяват, какво да направя, за да не се появява мухълът.
03 Фев 2017, 16:17
pravilno написа:Все ги пръскам и пак си се появяват, какво да направя, за да не се появява мухълът.
След като се изкъпете, бършеш стените и пода и отваряш вратата, само това може да помогне да не се образува мухъл, но ако оставяш мокро и затваряш вратата, нормално да се образува в топло и влажно местенце..
05 Фев 2017, 11:36
Аз почиствам банята само с такъв препарат
http://www.gaudi-ds.com/product/4702/gr ... iteli.html . Цената му е висока, защото е наистина качествен. Не знам дали ще ти помогне с мухъла, но може да пробваш.
05 Фев 2017, 12:22
Ако върши работа, сигурно е и икономичен и си струва да се дадат пари за него, нали? :)
06 Фев 2017, 10:59
Пише, че е само за смесители, не виждам как ще помага за мухъл този препарат. Казваш, че чистиш цялата баня с него и не ти се появява мухъл, така ли? Може пък да има нещо в него, което да действа. Аз забърсвам пода на банята, защото не ми е приятно да газя във вода и после да разнасям из цялата къща мокри стъпки. Чистя всяка седмица с Мистър Пропър и не съм забелязала мухъл, само на определени места като точка стои по-тъмно и като го търкам с гъбата, се маха.