Какво символизира червеният конец

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Какво символизира червеният конец

Мнениеот teo » 23 Мар 2012, 13:21

Да, "силата" или по - добре да кажем безсилието на такъв род предмети са известни отдавна. Кому са помогнали обаче? Нима не знаем за съществуването на бесове и, че те с готовност ще " помогнат " с каквото могат за да ни отдалечат от Бога. Както казва моят преподавател Иван Николов " ..дявола, макар и да учи хората, че няма Бог, самият той не е атеист, защото знае, че Бог съществува, и там, където не успява да насади безбожие в сърцата на хората, той гледа да подмени истинската вяра със суеверия, т.е. лъжлива, напразна вяра която води към погибел. Тази подмяна на истината с лъжа настъпва тогава когато оскъднява и изчезва вярата и когато човек започва да води лош и порочен живот. И ето, вместо да се вярва в единия и истински Бог, започва упование на късмет и "щастливи" звезди, на сънища и числа, на благосклонността на съдбата и на тайнствени гадания / също кабала и др. / и окултни практики, на предопределения, на " зареждане " с биотокове и енергии и пр. "
Вместо да се уповава на Божията помощ неразумния се надява на черв. конец да го пази. Поставянето на творението над Твореца е безумие. Не може конеца да избавя от дяволски сили като Вие казвате тъй като е бездушна материя без никакви др. свойства . Също така вместо да се отиде в Божия храм и да се потърси помощта на свещеника някои ходят при врачка или баячка, при астролог или ходжа...В резултат положението на болния, на търсещия помощ от тези дяволски мрежи се усложнява още повече и той може да погине както духом така и телом.
Поздрави на всички!
teo

Мнениеот nikita » 10 Апр 2012, 16:06

Завързала съм червен конец със синьо оченце на легълцето на беборанка :) На ръчичката не смея да й връзвам нищо, защото още е много малка. Аз пък имах синя гривна в себе си, докато бях бременна. Не винаги съм я слагала на ръката, но винаги е била в мен. Знам, че се връзват на лявата ръка, защото оттам влизала лошата енергия. Някои ги отричат, други пък не - въпрос на личен избор и разбиране.
nikita

Мнениеот borisov87 » 04 Яну 2013, 14:17

Аз лично знам че се слага против уроки, даже скоро мисля и аз да си вържа едно конче не знам сам оима ли значение на коя ръка се слага
borisov87

Мнениеот qna toneva » 19 Фев 2013, 00:07

аз не си връзвам червен конец,но зная ,че е против уроки,затова на бебетата и малките деца им връзват такъв-да ги предпазят от лоши очи....
qna toneva

Мнениеот kkuneva » 07 Фев 2014, 14:32

Червения цвят е цвета на мъдростта на природата,а синият е цвят на съзнанието.
Мъдростта на природата е любящата доброта,на която ние жените сме и представители, а човешката природа в основното добро което съществува в природата.Вярваме или не вярваме,влиянието съществува ,разбираме го според нивото на познанието ни. Някои могат да кажат много добри неща за тези цветове и обичаи,а други да не вярват нищо,всичко зависи от това,колко замъглено съзнание имат.
Колкото до връзката с Кабала: всички религии са заимствали от източната мъдрост,описана на Санскрит или на Учен( тибетска азбука).
kkuneva

Мнениеот rapuncelle2680 » 02 Юли 2014, 15:35

Червен конец на китката се препоръчва от Кабала

http://sanovnik.bg/n4-28281-%D0%A7%D0%B ... 0%BB%D0%B0
rapuncelle2680

Мнениеот rapuncelle2680 » 02 Юли 2014, 15:37

lallali написа:а нещо за Кабала дари ще можете да ми кажете, какво символизира червеният конец според Кабала?

Червен конец на китката се препоръчва от Кабалаhttp://sanovnik.bg/n4-28281-%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%86_%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%81%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%B2%D0%B0_%D0%BE%D1%82_%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0
rapuncelle2680

Мнениеот mix_twix » 07 Яну 2015, 18:25

qproin написа:Аз слагах на детето си до скоро, но тя непрекъснато го маха. Хората са доста изобретателни, когато става въпрос за предпазване от уроки, гонене на духове и други лошотии. Не вярвам на такива неща аз, но в къщи над вратата стои едно синьо оченце да ни пази от лошите....пък дано помага.Може би за собствено успокоение всеки трябва да си има по нещо,което го пази.

След като не вярваш що си слагала червен конец на дъщеря си?
Аватар
mix_twix

Мнениеот Lollipop » 08 Яну 2015, 11:48

Никога не съм носила червен конец нито аз, нито децата ми. За мен е смешно, излиза, че си някакъв магнит ти казвам за хорските очи, въобразяваме си яко.
Аватар
Lollipop

Мнениеот DanielaPoncheva » 22 Яну 2015, 14:50

Здравейте! И аз съм чувала всички тези поверия за червения конец и в повечето има доза истина. Най-често червения конец се поставя за късмет на лявата ръка. Поне така съм чувала аз. Винаги съм носела червен конец на китката си, но наскоро попаднах на много интересни гривнички и веднага побързах да си купя :) Много съм доволна. Много са готини и свежички и са нещо различно. Половината ми приятели си взеха и те :D https://www.facebook.com/SSGJewelly/pho ... =3&theater
DanielaPoncheva

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси