Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какво символизира червеният конец

22 Яну 2015, 15:14

Да бе, нали имаше значение мъж ли си жена ли си за това на коя ръка се слага конеца? :)

22 Яну 2015, 15:55

Винаги съм го намирала за смешно това да се носи червен конец, сякаш казваш, виж аз съм много специален. хаха :)

22 Яну 2015, 17:54

Винаги ходя с червен конец, смятам, че ме спасява от лоши и завистливи очи :)

23 Яну 2015, 16:30

Смятам, че хората си слагат червен конец не толкова, за да кажат, че са "специални", а за лично спокойствие. някой смятат, че това ги спасява от зли очи, носи има късмет, всичко е до нагласа. Не виждам нищо лошо в носенето на червен конец.

23 Яну 2015, 16:50

И аз нося червен конец, макар че съм чувала, че християните които са кръстени т.е. не трябва да носят.

11 Юни 2015, 10:41

Езически обичай, но е забавно, когато видя малко детенце с червен конец, много сладко. :mrgreen:

11 Юни 2015, 12:44

Сега като забременях и баба ми ми върза червен конец да ме пази от зли очи, много мило беше, нося го с удоволствие :)

27 Окт 2015, 14:54

Tinki написа:Смятам, че хората си слагат червен конец не толкова, за да кажат, че са "специални", а за лично спокойствие. някой смятат, че това ги спасява от зли очи, носи има късмет, всичко е до нагласа. Не виждам нищо лошо в носенето на червен конец.

Но е глупаво, ако не го носиш ефекта ще е същия :)

27 Окт 2015, 15:16

Не ми пречи останалите да носят, само да не ми предлагат на мен. Макар че преди години бях вързала на кошарата на малкия едни сини топчета още от прабаба ми, други суеверия не съм следвала.

29 Окт 2015, 17:56

Аз имам червен конец, дава ми сигурност и спокойствие, вярвам че ме предпазва от всичко лошо.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4