Какво да направя за коледничето ми, за да цъфне?

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Какво да направя за коледничето ми, за да цъфне?

Мнениеот M.Tasheva » 21 Яну 2015, 15:39

Преди две години ми подариха коледниче и си мислиш, че понеже е малко не иска да цъфти. Две години по-късно, положението е същото, много е хубаво да имаш цъфнало цвете по Коледа вкъщи, но на коледната ми звезда рано, рано й изкапаха листата и остана само коледничето, но и то ме излага, не пуска пъпки и това е.

Скоро бях на гости при същата тази приятелка, която ми подари коледничето и нейното е разцъфтяло ейтака,
816.jpg
816.jpg (46.13 KiB) Прегледано 3958 пъти
че ми се искаше да й върна подаръка :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Слагах му някакви торове, та да има красив цвят, а то дори пъпки не пусна :evil: :evil: Къде според вас ми е грешката, какво мога да направвя за коледничето, за да цъфти като на приятелката ми, използвам всички й съвети, но нямам особен успех. :|
M.Tasheva

Re: Какво да направя за коледничето ми, за да цъфне?

Мнениеот moni.sparrow » 21 Яну 2015, 15:48

Ами покрай едното цвете, което обича да го пръскам, се научих да пръскам с вода и всички наред, при мен така едната година пожела да разцъфне, до тогава правеше по един или два цвята само :)
moni.sparrow

Мнениеот Malina » 21 Яну 2015, 16:30

Говори му, цветята обичат да им приказват и скоро ще цъфне, но само хубави работи му казвай. :!: :!: :!:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Slavena » 21 Яну 2015, 16:51

И аз си пръскам всички цветя с вода и има ефект пробвай и с коледничето :)
Slavena

Мнениеот Ваня Стойчева » 29 Яну 2015, 17:07

Много съм ги харесвала и имам едно коледниче и никога ми е цъфтяло и аз вече не знам какво да го направя, всякакви съвети пробвах и не иска и не иска ;(
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот zheleva212 » 29 Яну 2015, 17:14

Моето коледниче го дадох за отглеждане и цъфти прекрасно, :lol: :lol: явно защото не е при мен, :D :D но и приятелката ми се грижи добре за него, слага му някакъв разтвор, който купила за подобряване на цъфтежа :idea: :idea:
zheleva212

Мнениеот Slavena » 29 Яну 2015, 17:21

zheleva212 написа:Моето коледниче го дадох за отглеждане и цъфти прекрасно, :lol: :lol: явно защото не е при мен, :D :D но и приятелката ми се грижи добре за него, слага му някакъв разтвор, който купила за подобряване на цъфтежа :idea: :idea:

:lol: :lol: :lol: :lol: Явно просто те мрази! :roll:
Slavena

Назад към Хоби и развлечения