Засичали ли сте се някога, че обиждате децата си, а как поправяте грешката?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Засичали ли сте се някога, че обиждате децата си, а как поправяте грешката?

Мнениеот MerryPop » 22 Яну 2015, 15:37

Вчера ми се случи за втори път да се засичам, че обиждам по един или друг начин по-голямата ми дъщеря :| Стана ми ужасно гузно, че едва ли не, тя като е по-голяма няма нужда от моето внимание и след това се извиних, въпреки че ми беше страшно неловко, й обясних, че не съм искала да кажа това и да прозвучи по толкова груб начин.

Надявам се, че не съм единственото майчище-зверилище и че се е случвало и на други дами, особено с две деца и ангажиращо работно място :|
За съжаление доста ненавреме се усещам какво съм казала и е късно да замажа ситуацията, като най-често се стига до тук,
images.jpg
images.jpg (8.19 KiB) Прегледано 2951 пъти
а от там нататък следват приказките, че не исках да кажа това и т.н.

На вас случвало ли ви се е неволно да обидите детето си, а по какъв начин поправяте грешката си и след колко време решавате да се случи това? :roll: Смятате ли, че подаръците са добър вариант за извинение? :?:
MerryPop

Re: Засичали ли сте се някога, че обиждате децата си, а как поправяте грешката?

Мнениеот Mamacita » 22 Яну 2015, 15:41

Добре зная какво ме обижда мен и винаги съм се опитвала да бъда по-сдържана с децата, близките и приятелите ми, винаги внимавам с тона и се надявам, че не ми се е случвало волно или неволно да обиждам :|
Mamacita

Мнениеот rabotnata pchela » 22 Яну 2015, 15:48

О, да случва ми се и не си пестя думите! Синът ми е ужасно разсеян и му обяснявам, че се държи глупаво и като го гледам стигам до извода, че изобщо не е умен, дори се е случвало да му кажа в прав текст, че е малоумен, това е думата, която често използвам. За мен не е нормално да го мотивирам с думите "ти си много умен, ама те мързи", глупости, ако си умен няма да те хваща мързел, има нужда от работа и от това да му работи мозъка, после ако прекаля наистина се извинявам и обяснявам, че всъщност грешката е на всички и че трябва да се старае повече, ако иска един ден да бъде наистина горд от себе си. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 22 Яну 2015, 16:10

Не е хубаво да се обиждат децата, надявам се един ден като имам дете да съм търпелива и добра майка ;)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Malina » 22 Яну 2015, 17:36

Много ми е грозно, когато видя някой родител да крещи на детето си и да го обижда, трябва да им се обяснява на децата! Тези деца са най-потиснати, опитвам се да говоря и с родителите, децата които биват обиждани си личат отдалеч, най-тъжните и най-буйните. Но родителите никога не си признават грешката.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот dejavu » 22 Яну 2015, 18:02

rabotnata pchela написа:О, да случва ми се и не си пестя думите! Синът ми е ужасно разсеян и му обяснявам, че се държи глупаво и като го гледам стигам до извода, че изобщо не е умен, дори се е случвало да му кажа в прав текст, че е малоумен, това е думата, която често използвам. За мен не е нормално да го мотивирам с думите "ти си много умен, ама те мързи", глупости, ако си умен няма да те хваща мързел, има нужда от работа и от това да му работи мозъка, после ако прекаля наистина се извинявам и обяснявам, че всъщност грешката е на всички и че трябва да се старае повече, ако иска един ден да бъде наистина горд от себе си. :roll:

Съгласна съм с теб, смятам, че прекаленото галене с перце и да казваш на детето колко е гениално прави децата лигави и очакващи все повече и повече от теб, но не и от себе си!
dejavu

Мнениеот Lili_pili » 22 Яну 2015, 18:12

Надявам се, че няма да обиждам децата си, но за мен също е странно като почнат ад казват "той е умен, АМА" ама какво?! Трябва малко по-сериозно да им се говори на децата.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Локумът » 23 Яну 2015, 10:07

Понякога, с моите двамата хубостници, представете си какво е да имате две момчета на 16 години.:)
Аватар
Локумът

Мнениеот Mon_ton » 26 Ное 2015, 15:41

Локумът написа:Понякога, с моите двамата хубостници, представете си какво е да имате две момчета на 16 години.:)

E, стига де, все пак сега се изграждат като характер! По-добре е да се опиташ да се разбереш с тях, колкото да им се караш!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот red_eyes » 26 Ное 2015, 16:39

Mon_ton написа:
Локумът написа:Понякога, с моите двамата хубостници, представете си какво е да имате две момчета на 16 години.:)

E, стига де, все пак сега се изграждат като характер! По-добре е да се опиташ да се разбереш с тях, колкото да им се караш!

Пак е добре да се знае и едното, и другото, в тази възраст не е лесно да осъзнаеш някои неща, така че не е редно да се стига до крайности, но все пак да има мярка, която да не се прескача!
Аватар
red_eyes

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети