Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Съвети по безопасност на храните при приготвяне на зимнина

21 Яну 2015, 16:31

Защото бабите не осъзнават, че в наши дни всичко е фрашкано с отрови, а още живеят с мисълта за миналото, както е било при тях, в тяхната младост.

Re: Съвети по безопасност на храните при приготвяне на зимнина

21 Яну 2015, 16:51

Аз си правя зимнината винаги по един и същи начин и винаги я варя, иначе знам, че не се консервира добре и може да се развият бактерии :)

Re: Съвети по безопасност на храните при приготвяне на зимнина

22 Яну 2015, 12:27

Използвам за зимнината само сол и оцет, нищо друго. Чувала съм, че е опасно ако не заваряваме бурканите, защото се развиват бактерии, затова винаги си ги сварявам, след като ги затворя. :roll:

Re: Съвети по безопасност на храните при приготвяне на зимнина

19 Юли 2016, 10:42

А кавко мислите за консервирането с аспирин?

Re: Съвети по безопасност на храните при приготвяне на зимнина

19 Юли 2016, 12:36

Аз не съм му голяма привърженичка. Майка ми рядко го използва при правенето на туршии, повече вари бурканите. С аспирин сякаш придобиват по-особен вкус, който не ми харесва.

Re: Съвети по безопасност на храните при приготвяне на зимнина

18 Авг 2016, 12:57

Nightmare написа:Аз не съм му голяма привърженичка. Майка ми рядко го използва при правенето на туршии, повече вари бурканите. С аспирин сякаш придобиват по-особен вкус, който не ми харесва.

Аз знам, че се слага, за да останат по-хрупкави. :roll:

Re: Съвети по безопасност на храните при приготвяне на зимнина

18 Авг 2016, 14:53

Не мисля, че е много полезно, доста противоречива информация има за използването на аспирина като консервант. то и туршиите май не са много препоръчителни :mrgreen: .

Re: Съвети по безопасност на храните при приготвяне на зимнина

18 Авг 2016, 15:20

irka написа:Не мисля, че е много полезно, доста противоречива информация има за използването на аспирина като консервант. то и туршиите май не са много препоръчителни :mrgreen: .

ЧУвала съм, че при някои заболявания е полезно да се хапват туршии. ;) Но пък акто цяло такива силно овкусени, осолени храни никога ен са от полза да се ядат.

Re: Съвети по безопасност на храните при приготвяне на зимнина

19 Авг 2016, 11:56

Не са полезни, но обичаме да си ги хапваме :smile: . На мен много ми е неприятно, когато забележа някаква мръсотия по бурканите. Направо ми се отяжда и затова като ги мия, търкам много усилено. Колкото и да се варят после и стерилизират, пак е неприятно да гледаш някакви мизерии.

Re: Съвети по безопасност на храните при приготвяне на зимнина

29 Авг 2016, 16:34

Че кой оставя боклук по бурканите?! Аз също ги измивам старателно, но понякога, кой друг буркан протича, или при сипването се зацапва и не всеки път се вижда. Чак издребняването е излишно :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3