За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Мазна коса- помагайте

02 Апр 2012, 09:13

Косата може да се омазни при използване на неподходяща козметика, така че пробвай първо със смяната на шампоана, който използваш в момента. Ако си хапваш по-мазна и пържена храна е хубаво да я замениш поне отчасти с плодове и зеленчуци.
Маска за мазна коса:
Един белтък се разбива на пяна и се прибавят 2 с.л. кисело мляко, и 2 с.л. лимонов сок. Нанася се на косата и след 20 мин се изплаква с хладка вода.
:!: Съвети за мазна коса във framar.bg

06 Апр 2012, 13:56

Косата се омазнява когато:
- има хормонален проблем
- когато е силно изтощена
Когато хормоните в организма са в дисбаланс те предизвикват хиперсекреция и така освен неприятното усещане на изпотеност, ти се омазнява и косата.В такъв случай трябва да посетите кожен лекар и да обясните за проблема си. Ако проблема ви не е хормонален, най-вероятно се дължи на изсушаване на скалпа на главата и силно изтощена коса. Косъмът има способността да се самоподхранва, когато често мием косата си и я третираме с какви ли не препарати, косъмът се изсушава и започва да произвежда повече секрет за да възстанови влагата и еластичността на косъма.Преди да изберете подходящ шампоан установете проблема на своята коса. Аз лично третирам много често косата си с преси и сешоари и използвам шампоани обогатени с масла, серуми и балсами за суха и третирана коса.

10 Апр 2012, 13:17

Препоръчвам ти мъжкия шампоан на CLEAR, който по принцип е против пърхот, но е подходящ и за мазна коса.
Няколко съвета, които съм получил от специалист:
След всяко миене на косата я изплаквай много добре, защото остатъците от шампоан или балсам могат да доведат до допълнително образуване на пърхот.
Хубаво е да се подстригваш по-често - веднъж в месеца да речем.
Разресвай косата с четка или гребен, за да се подобри кръвообръщението - по този начин се подхранва скалпа и луковицата на косъма.
Ако се използват стилизиращи продукти, да не са със силна фиксация.
Подбирай продукти, които са специално разработени за мъже.
Контрастни душове на главата, за да се подобри кръвообръщението, а накрая главата да се изполее с хладка вода и оцет.
Дано да съм успял да помогна :)

23 Апр 2012, 16:51

И моята коса е мазна :? Много е неприятно, защото я мия през ден и едва се сдържам да не го правя ежедневно, но се притеснявам положението да не се влоши. Реших да прибегна до медицинската козметика и отскочих до аптеката. Препоръчаха ми шампоан на марката Лакме, но не посмях да го купя, защото я чувам за първи път :roll: Малко е скъпичък, но ще си го купя, ако е добър. Та в този ред на мисли да питам някой използвал ли е продукт на серията и има ли отзиви за нея като цяло?

28 Апр 2012, 11:28

Мазната коса е проблем за много хора, много често се случва измита и фризирана коса да загуби обема и формата си само за няколко часа. Ето как можем да предотвратим този проблем:

Като цяло косъма няма как да бъде мазен, омазняването на косата идва от увеличената секреция на мастните жлези,които се намират под скалпа на главата. За да бъде остранен проблема смазната коса, първо трябва да се види каква е причината за усилената секреция.
Първо трябва да обърнете сериозно внимание на стилизираите продукти, които използвате. Не всеки шампоан е подходящ за мазна коса.Шампоанът трябва да бъде нежен и да има лечебни съставки, които да ограничават работата на мастните жлези.
Обърнете внимание на скалпа на главата, винаги след измиване на косата трябва да втривате в корените на косата специални лосиони за мазна коса, които да нормализират работата на мастните жлези.
Избягвайте да миете косата си с много топла вода, студената вода също не е за предпочитане.
При сушне със сешоар използвайте средна степен на сушене, тъй като топлинната обработка на косъма също допринася до омазняването му.
Използвайки стилизанти се стремете да бъдат в по-малки количества, не натрупвайте косъма с огромно количество пяна, след това с лак и след няколко часа,косата ви пак ще е слепнала.
Не на последно по важност поставям и храненето, избягвайте пържено, мазно или пикантно,прибягвайте към плодове и зеленчуции съдържащи много витамин Ц, Б,сяра и желязо.

09 Май 2012, 16:59

Шампоана на Клоран за мазна коса с коприва е много добър :) Също така помага изполиването на косата с отвара от коприва.

10 Май 2012, 09:35

Катранения сапун и шампоан също са добро средство в борбата с мазната коса и пърхота, а и след тяхното използване няма да ти се налага да слагаш гел, защото косата става много твърда и лесно се оформя единствено с вода. Вярно, че понамирисва малко, докато се къпеш, но когато косата се изсуши вече нищо не се усеща.
И да отправя един апел към мамите във форума - не мийте толкова често косата на своите деца, защото колкото повече се мие, толкова повече се омазнява :idea: Веднъж в седмицата е напълно достатъчно :) Този съвет съм го получила от майка си, която ме е къпала по този начин - тялото всеки ден, а косата веднъж седмично. До ден днешен си мия косата един път в седмицата и дори не мога да кажа, че се е омазнила до следващото миене.

29 Май 2012, 16:52

Аз нали съм почитател на хумата, ще ти препоръчам да си миеш косата с хума, а също и да си правиш маски с нея. Ако не ти се занимава с домашно приготвени мазила, на AVIA има шампоани, балсами, маски за коса, душ-гел и сапун с хума. Сигурна съм, че ще ти допаднат, особено балсама с хума и мед.

AVIA-huma-med.jpg
AVIA-huma-med.jpg (3.94 KiB) Прегледано 1276 пъти

04 Юни 2012, 14:43

Подходящият шампоан е важен за регулирането на мастния секрет на скалпа, но определено не е достатъчен при такова сериозно и неприятено явление. Аз ползвам ето този шампоан:
Изображение
До известна степен помага, но искам да изкажа огромната си благодарност на чудната коприва и дъбова кора, която майката природа ни е дала. Благодарение на тях, мога да кажа, че вече нямам такъв проблем. Препоръчвам да пробвате с отвара от тези две билки :)
Ето ви линк с информация:

Какъв шампоан използате и какви продукти за много суха коса

28 Май 2014, 12:14

Здравейте някой да сподели тук какви продукти и шампоани използвате!Благодаря!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 9