Естетична дерматология - съвети за процедури, които сте опитвали!

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Естетична дерматология - съвети за процедури, които сте опитвали!

Мнениеот annamaria » 17 Сеп 2016, 10:51

Pacienti написа:След лятото заължително се ходи на преглед за да се види какво е състоянието на кожата и как е реагирала на слънцето. С пилинг бенки не се третират, може би бъркате пигментните петна с бенки, при тях се използва пилинг, защото изравнява тена.
Ето една статия на моята дерматоложка как трябва да се подхожда към кожата след лятото, пуснах я в друга тема, пускам я и тук, защото е много добре обяснено каво и кога трябва да правим:
http://www.drkaliasheva.com/articles/s- ... kam-zimata

това, което пише за началото на есента, че кожата все още не успокоената от "слънчевите бани", си го изпитвам и аз на свой гръб. уж слънцезащити, ама ми се пообели носа. сега гледам да се мажа хубаво за хидратация
annamaria

Мнениеот tinkerbell » 20 Сеп 2016, 10:21

annamaria написа:
Pacienti написа:След лятото заължително се ходи на преглед за да се види какво е състоянието на кожата и как е реагирала на слънцето. С пилинг бенки не се третират, може би бъркате пигментните петна с бенки, при тях се използва пилинг, защото изравнява тена.
Ето една статия на моята дерматоложка как трябва да се подхожда към кожата след лятото, пуснах я в друга тема, пускам я и тук, защото е много добре обяснено каво и кога трябва да правим:

това, което пише за началото на есента, че кожата все още не успокоената от "слънчевите бани", си го изпитвам и аз на свой гръб. уж слънцезащити, ама ми се пообели носа. сега гледам да се мажа хубаво за хидратация

А аз и за петите винаги трябва да измислям екстра грижи есента, особено след морето. Толкова ми се изсушават, че после ми отнема поне месец докато почнат да приличат пак на човешки стъпала.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот m.vulev » 20 Сеп 2016, 13:30

tinkerbell написа:
annamaria написа:

А аз и за петите винаги трябва да измислям екстра грижи есента, особено след морето. Толкова ми се изсушават, че после ми отнема поне месец докато почнат да приличат пак на човешки стъпала.

Защо? Точно пък за петите аз съм доволна от естествената грижа, която пясъкът оказва на петите :smile: . Не ми се налага тогава да ги минавам с пила или пемза. Само мажа с крем да са гладки.
m.vulev

Мнениеот Gorica23 » 20 Сеп 2016, 17:39

Слънцето и морето изсушават кожата по цялото тяло, не само лицето, на мен също ми се напукват петите, ако не ги мажа редовно.
Gorica23

Мнениеот Lisandra » 26 Сеп 2016, 18:01

Аз утре съм на преглед и ще видим къде е помогнало лятото и къде е нанесло поразии. Целулита не се стопи, май процедури ще се наложат.
Lisandra

Мнениеот Gorica23 » 27 Сеп 2016, 17:03

Спорт си трябва, всичко друго има подпомагаща функция. Рецептата е спорт, диета, пиене на вода и тогава може да се подпомогнеш с някоя процедура.
Gorica23

Мнениеот Neven498 » 29 Сеп 2016, 12:51

Лисандра, ти нещо специално ли прави лятото, че е трябвало да се стопи целулита? Но и процедури да предприемеш със сигурност ще трябва да съобразиш и нещата, които казва Горица.
Аватар
Neven498

Мнениеот puhcheto » 29 Сеп 2016, 13:31

След като и слаби момичета имат целулит, като казвате диета какво имате предвид? Слаба жена едва ли ще е добре да пази диета.
Аватар
puhcheto

Мнениеот Doktoricata » 29 Сеп 2016, 16:40

За целулита знам, че трябва да се избягват храни, които задържат водата, като солта например, но от друга страна трябва да се приема много вода.
Сега за мен, вчера бях на преглед при д-р Каляшева, ботокса и хиалурона, който сложихме април още си върши работа, въпреки че беше в съвсем малки количества.
Може да сложа ХК в устните, но подчертавам съвсем малко, колкото да се освежат. Ноември ще направим пилинг и според нея това ще е достатъчно на този етап.
Тук се коментират цените и си направих сметка, че досега съм дала 350 лв. за всичко, което ми се струва нормално. :)
Doktoricata

Мнениеот Pacienti » 29 Сеп 2016, 17:46

Doktoricata, когато е сложено както трябва и където трябва, така се получава, после само с поддържащи терапии може дълго време да се изкара.
На мен ми предстои прегледа, ще видим при мен как са нещата...
Pacienti

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим