Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Месене или биене - каква е тайната на вкусния козунак?

22 Апр 2015, 10:49

Той този на снимката по моите критерии не е хич вкусен, а точно и той е на възел. :mrgreen: :lol: :lol: Не знам каква е тайната им, мисля, че освен месенето и биенето, то при самото замесване трябва да се използва мазнина, която се разпределя и именно тя прави конците на козунака. :)

Re: Месене или биене - каква е тайната на вкусния козунак?

22 Апр 2015, 10:50

Никога не съм правила козунак, но зная, че си изисква доста внимание, майката на моя приятелка правеше козуначени кифлички, които ставаха невероятно вкусни, но трябва да наблюдаваш да не превтаса, да е добре омесен, а за да стане на конци, не е задължително биенето, мисля, че просто това е една от техниките, но не е единствената :idea:

Re: Месене или биене - каква е тайната на вкусния козунак?

22 Апр 2015, 11:05

Вкусния козунак се прави с любов, но и със здрави ръце, дългото месене му е майката и в същото време тестото трябва да е нелепкаво, но въздушно! :idea:

Re: Месене или биене - каква е тайната на вкусния козунак?

22 Апр 2015, 11:51

Тайната е от пекарната, в която го купуваш! :lol:

Re: Месене или биене - каква е тайната на вкусния козунак?

22 Апр 2015, 13:30

Bass написа:Тайната е от пекарната, в която го купуваш! :lol:

абе не е тъй, домашния козунак си е друга работа, много по-вкусен е от купения, тея по магазините имам чувството че използват само някви разтворими съставки. :mrgreen:

Re: Месене или биене - каква е тайната на вкусния козунак?

22 Апр 2015, 15:25

Съгласна съм, но до нас има пекарна, в която сякаш любимите ни баби, майсторки с ръцете, работят, всичко е невероятно и аз предпочитам да пазарувам от там, отколкото да хабя продукти, докато се случи както трябва и то случайно :evil:

Re: Месене или биене - каква е тайната на вкусния козунак?

22 Апр 2015, 15:30

LaCoquine написа:Съгласна съм, но до нас има пекарна, в която сякаш любимите ни баби, майсторки с ръцете, работят, всичко е невероятно и аз предпочитам да пазарувам от там, отколкото да хабя продукти, докато се случи както трябва и то случайно :evil:

Е ти сигурна ли си, че използват яйца, вместо яйчен прах да речем? :roll:

Re: Месене или биене - каква е тайната на вкусния козунак?

24 Апр 2015, 15:28

Nightmare написа:Никога не съм правила козунак, но зная, че си изисква доста внимание, майката на моя приятелка правеше козуначени кифлички, които ставаха невероятно вкусни, но трябва да наблюдаваш да не превтаса, да е добре омесен, а за да стане на конци, не е задължително биенето, мисля, че просто това е една от техниките, но не е единствената :idea:

Наистина е голяма философия! :roll: A няма по-вкусно нещо от домашен козунак, но задължително на конци, иначе няма кое да го направи специален този сладък хляб, както казват чужденците. :roll:

Re: Месене или биене - каква е тайната на вкусния козунак?

26 Май 2015, 12:13

LaCoquine написа:Съгласна съм, но до нас има пекарна, в която сякаш любимите ни баби, майсторки с ръцете, работят, всичко е невероятно и аз предпочитам да пазарувам от там, отколкото да хабя продукти, докато се случи както трябва и то случайно :evil:

Така е най-лесно като се пазарува от подобно място, а и професионалистите си знаят работаат.

Re: Месене или биене - каква е тайната на вкусния козунак?

27 Май 2015, 11:49

Цяла година се мъча да направя перфектния козунак и тази година успях, наистина обаче му трябва и много биене и много месене!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6