Преумора на очите - как да помогнем на очите да си починат?

Re: Преумора на очите....

Мнениеот southern_sun » 28 Дек 2011, 11:01

Cuddy написа:Посягам към изкуствените сълзи при нужда.
mary jane, с доптрични съм и не мога да дам мнение. :)

Изкуствените сълзи предполагам ги използваш за изкуствено овлажняване на очите, а твоите от какво ги чувстваш сухи? И помагат ли ти тези изкуствени сълзи?
southern_sun

Мнениеот Cuddy » 28 Дек 2011, 18:44

Сухи ги чувствам и имам сърбеж.
Облекчават ме. Купувам си от еднократните дозички, защото основно в сесия ми трябват. :lol:
Допреди 2-3 години си ги ползвах редовно. Правех и курсове с I-caps R и Vitalux plus по назначение на очната ми лекарка.
Cuddy

Мнениеот southern_sun » 29 Дек 2011, 12:51

Cuddy написа:Сухи ги чувствам и имам сърбеж.
Облекчават ме. Купувам си от еднократните дозички, защото основно в сесия ми трябват. :lol:
Допреди 2-3 години си ги ползвах редовно. Правех и курсове с I-caps R и Vitalux plus по назначение на очната ми лекарка.

А възможно ли е да е алергия, а не преумора?
southern_sun

Мнениеот Cuddy » 29 Дек 2011, 13:05

southernsun написа:
Cuddy написа:Сухи ги чувствам и имам сърбеж.

А възможно ли е да е алергия, а не преумора?

Надали. Ако беше алергия, щеше да се проявява постоянно, а аз не сменям гримовете всеки ден, както не сменям и миещите средства. Нямаше да е ограничена инцидентно в рамките на месец всяка зима, а примерно, ако беше от измиващ продукт или грим, щеше да е при всяко ползване.
Cuddy

Мнениеот tweety » 03 Яну 2012, 15:59

А тези изкуствени сълзи, ги капеш в очите ли?
tweety

Мнениеот Cuddy » 04 Яну 2012, 12:37

tweety написа:А тези изкуствени сълзи, ги капеш в очите ли?

Да. :)
Cuddy

Мнениеот Memento » 30 Яну 2012, 12:32

При преумора много помага зеленият цвят и най-вече натуралните растителни багри. Когато почувствате преумора просто за няколко минутки погледнете някое дръвче навън или полянка, или нещо зелено по принцип. Помага много :)
Аватар
Memento

Окувит Лутеин срещу напрежение и стрес на очите

Мнениеот Камелия » 10 Юли 2012, 14:49

Заобикалящият ни стрес, ежедневната работа с компютър, вредните газове отделяни от колите, нездравословното хранене, тютюнопушенето и алкохола са фактори, влияещи на очите ни.Често усещам напрежение в очите и сухота, когато чета напрягам зрението си за да прочета ситните текстове в брошури и реклами.
Човешкото око е най-сложният орган в организма ни и ежедневно е изложено на оксидативен стрес, причиняван от зрителния процес и затова има нужда от вещества с антиоксидативно действие. В листовката към Окувит Лутеин форте пише, че съдържа витамини, минерали и каротеноиди, но тези съставки дали ще намалят напрежението в очите и усещането за сухота?
Камелия

Re: Окувит Лутеин срещу напрежение и стрес на очите

Мнениеот Вероника » 14 Авг 2012, 16:52

Работата ми е свързана с постоянно взиране в монитора на компютъра и вечер като се прибера чувствам умора в очите, но по една таблетка на ден облекчава умората в очите ми и намаля напрежението.
Вероника

Re: Окувит Лутеин срещу напрежение и стрес на очите

Мнениеот southern_sun » 14 Авг 2012, 16:56

Не съм пробвала този Окувит, но смятам, че ще има добър ефект лутеина в комбинация с витамини и каротеноиди. Още утре ще си го взема и ще пробвам, а след това ще споделя впечатленията си.
southern_sun

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с очни болести