southernsun написа:Здравей, Мариана,
смятам , че красивото око се подчертава с дълги мигли за това съм решила да си купя изкуствени мигли.Искам да попитам дали ще мога да си ги сложа сама или по-добре да се доверя на професионалист, колко време ще ми издържат на очите, как да ги поддържам и не дразни ли очите лепилото, с което се поставят?
Благодаря за отговора предварително!
Здравейте! За домашни условия смятам, че е по-подходящо да се използват цели мигли, а не на снопчета.
Едно от най-важните неща, което трябва да знаете е, че миглите се поставят, когато гримът е вече завършен на самия финал. След поставянето, може да добавите и малко спирала на вашите собствени, ако е необходимо, колкото да се слеят с изкуствените.
Повечето мигли, които се продават са в комплект с лепило, което в повечето случаи е достатъчно добро, за да се залепят миглите добре и да издържат достатъчно време. Обикновено целите мигли се свалят след разгримирането, но не е изключено да преспите с тях, това няма да навреди нито на очите ви, нито на миглите. Свалянето става съвсем лесно - хващат се от единия край и леко се издърпват, след което остатъка от лепилото се почиства с тоалетно мляко. Миглите могат да се използват и в следващ момент, просто трябва да ги почистите от лепилото с нископроцентен спирт, тоник или просто с вода.
За по-лесно поставяне на миглите може да използвате пинсента, като предварително сте поставили лепилото. Старайте се да следвате линията на вашите собствени мигли и залепете изкуствените плътно в основата на вашите. Може да очертаете контура на окото над изкуствените мигли с очна линия, като така ще прекриете следите от поставянето.
Аз малко започнах отзад напред, за което се извинявам и се надявам да съм ви била полезна!