15 Юни 2015, 13:48
Не знам, на думи се вземат всякакви решения, но когато дойде момента за действия е друго вече. Не знам какво бих направила, а и от друга страна не искам нито да си го представям, нито чакам момента, в който ще ми се случи.
15 Юни 2015, 13:56
Не пожелавам на никой да трябва да прави такъв избор! Страшно и е много трудно, но е надежда, че последните си мигове ще прекараш с близките си...
15 Юни 2015, 13:59
Rali_hr написа:Не пожелавам на никой да трябва да прави такъв избор! Страшно и е много трудно, но е надежда, че последните си мигове ще прекараш с близките си...
Да, ужасно е да се мисли по този въпрос, но не мога да си представя да трябва да тежа на синовете си, предпочитам да си отида, преди да ме виждат в някакво безпомощно състояние, тежест си е, колкото и да обичаш човека!
15 Юни 2015, 14:03
Вярно е, че е недопустимо от християнска гледна точка, но все пак не сме католици, те са далеч по-строги в това, от друга страна съм съгласна, че всеки има право на избор, но в моменти, когато разсъдъка си е на място!
15 Юни 2015, 14:12
zheleva212 написа:Rali_hr написа:Не пожелавам на никой да трябва да прави такъв избор! Страшно и е много трудно, но е надежда, че последните си мигове ще прекараш с близките си...
Да, ужасно е да се мисли по този въпрос, но не мога да си представя да трябва да тежа на синовете си, предпочитам да си отида, преди да ме виждат в някакво безпомощно състояние, тежест си е, колкото и да обичаш човека!
Не знам колко хора са готови да кажат сбогом на живота си.
15 Юни 2015, 15:36
Rali_hr написа:zheleva212 написа:Rali_hr написа:Не пожелавам на никой да трябва да прави такъв избор! Страшно и е много трудно, но е надежда, че последните си мигове ще прекараш с близките си...
Не знам колко хора са готови да кажат сбогом на живота си.

При положение, че няма надежда и си в тежко положение, едва ли много от тях ще предпочетат да живеят, ако са приковани на легло, например, друг е въпросът, че в държавите, където е позволена евтаназията ти се прави не само пълен медицински преглед, но и психологически такъв, т.е. ако си в депресия няма да ти позволят този лукс!
15 Юни 2015, 15:53
Евтаназията и самойубийството са две коренно различни неща, макар и изхода да е едни и същи.
Няма как да кажа, какво бих направил наистина, но не бих тормозил семейството си, ако имам смелостта да сложа край на живота си.
15 Юни 2015, 16:25
Не бих искала да съм в тежест на близките ми, не искам детето ми да ме вижда като парцал и да гасна пред очите му, бих се решила, да.
22 Юни 2015, 16:53
Kremiliya написа:Не бих искала да съм в тежест на близките ми, не искам детето ми да ме вижда като парцал и да гасна пред очите му, бих се решила, да.
Мисля, че бих се решила, но не зная дали ще мога да го направя, то се иска някаква вътрешна сила, която не съм убедена, че притежавам
22 Юни 2015, 17:03
За себе си мога да кажа, че това решение ще е непосилно, много обичам живота и много ме е страх от смъртта.

Не мога да мисля за това, моля се да не ми се случи, не искам да бъда в тежест на никого, но знам ли какъв е краят ми и кое е моето решение..