Бихте ли избрали самоубийството, ако сте нелечимо болен?

Re: Бихте ли избрали самоубийството, ако сте нелечимо болен?

Мнениеот Kremiliya » 24 Юни 2015, 13:19

kauda написа:За себе си мога да кажа, че това решение ще е непосилно, много обичам живота и много ме е страх от смъртта. :roll: Не мога да мисля за това, моля се да не ми се случи, не искам да бъда в тежест на никого, но знам ли какъв е краят ми и кое е моето решение..

Страшно е и за мен. Но не искам да съм в тежест на близките си, странно е това решение, което вземат хората, много силно. Не знам ако се разреши евтаназията в България колко ли ще с евъзползват...
Аватар
Kremiliya

Мнениеот puhcheto » 16 Юли 2015, 13:34

Kremiliya написа:
kauda написа:За себе си мога да кажа, че това решение ще е непосилно, много обичам живота и много ме е страх от смъртта. :roll: Не мога да мисля за това, моля се да не ми се случи, не искам да бъда в тежест на никого, но знам ли какъв е краят ми и кое е моето решение..

Страшно е и за мен. Но не искам да съм в тежест на близките си, странно е това решение, което вземат хората, много силно. Не знам ако се разреши евтаназията в България колко ли ще с евъзползват...

Със сигурност ще е достатъчно скъпо и ще е възможност за много малко хора да се отърват от мъките си
Последна промяна puhcheto на 16 Юли 2015, 13:43, променена общо 1 път
Аватар
puhcheto

Мнениеот dinkog » 16 Юли 2015, 13:40

Не смятам, че младите едва ли не са по-смели. :) Въпрос на вътрешно усещане!
Аватар
dinkog

Мнениеот MGB » 16 Юли 2015, 16:58

Да си призная бих искала да не изгасвам бавно, а просто да ме издухат и без това се е видяло, а и няма да мога да изживея дните си по начина, който искам :idea:
MGB

Мнениеот Rali_hr » 19 Юли 2015, 10:05

MGB написа:Да си призная бих искала да не изгасвам бавно, а просто да ме издухат и без това се е видяло, а и няма да мога да изживея дните си по начина, който искам :idea:

За това няма никакви гаранции кой как ще живее и как ще умре. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Jully » 26 Юли 2017, 10:18

Това е тема, която няма отговор, никой не може да каже, да се надяваме, че няма да ни се налага и да избираме, дори. Все пак има едно нещо, което се нарича надежда, че нещата ще се оправят, че ще си още малко с близките си. А и страхът от смъртта не е малко нещо.
Аватар
Jully

Мнениеот IvanovA_Stef » 02 Ное 2018, 13:13

Бих избрала евтаназия, да, но когато стана тежест за близките си. Докато съм на крака и мога да се грижа сама за себе си бих използвала всяка минута да съм с любимите хора.
Само че евтаназия в България не е разрешена, за жалост.
IvanovA_Stef

Мнениеот Алиса_В » 15 Ное 2018, 12:51

Опазил господ от болести, но теоретично - да. Макар че на думи всичко изглежда по-лесно...
Алиса_В

Сериал по Netflix, който изпраща послание за самоубийство?!

Мнениеот Дороти » 26 Ное 2018, 12:56

Една моя приятелка е в паника, защото хванала своето дете да гледа този сериал - 13 reasons why. Ставало дума за ученичка, която се самоубива и после се нищели тайни между съучениците й. Честно казано, и аз бях изумена как може да се пускат такива филми, които макар и косвено навеждат на мисълта че самоубийството е някакво решение?!
Не стигат всичките тия селфита от най-безумните и опасни места, ами и филми!
Как да опазим децата си от такива пошли неща?
Дороти

Re: Сериал по Netflix, който изпраща послание за самоубийство?!

Мнениеот viviann » 26 Ное 2018, 13:07

И аз много се притеснявам от подобни филми. Не разбирам защо се пускат, или поне трябва да не са разрешени за деца под 16 години. Отвсякъде ги дебнат опасности, подвеждаща информация, предизвикателства. Кому е нужен подобен филм?! Ако целта е да се покаже защо НЕ БИВА да се стига до самоубийство - ок, ама като не съм гледала филма, не мога да кажа така ли е...
viviann

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с психология, психиатрия и сексология