29 Мар 2018, 16:55
Скромното ми мнение по този въпрос е, че жените не ходят на гинекологични и всякакъв друг вид изследвания и лекари. Казват си, чак след 40. А не трябва да е така. Много хора ми се смеят и ми се подиграват, че съм хипохондрик, но веднъж в годината ходя на гинеколог и си пускам кръвни и всякакъв друг изследвания. Успокоява ме мисълта, че правя, каквото е необходимо за здравето ми, а оттам нататък Господ си знае работата. Каквото е писано ще става.
29 Мар 2018, 20:09
buba_18 написа:Скромното ми мнение по този въпрос е, че жените не ходят на гинекологични и всякакъв друг вид изследвания и лекари. Казват си, чак след 40. А не трябва да е така. Много хора ми се смеят и ми се подиграват, че съм хипохондрик, но веднъж в годината ходя на гинеколог и си пускам кръвни и всякакъв друг изследвания. Успокоява ме мисълта, че правя, каквото е необходимо за здравето ми, а оттам нататък Господ си знае работата. Каквото е писано ще става.
Много правилно, аз все отлагах и накрая се абонирах за цяла година при лекаря, всичко можеше да мина и замине много по-леко!
02 Апр 2018, 21:46
При цистит в 90 процента от случите става въпрос за ешехерия коли, терапията е 7 дни по 1000 мг Ципрофлоксацин при усложнена инфекция с температура над 40 градуса, иначе може да се пробва първоначално с нитрофурантоин 100 мг 7 дни. Ако не се оправиш след ципрофлоксацина за 7 дни си направи микробиология.
04 Апр 2018, 16:00
На мнение съм, че жените на средна възраст се грижат за интимното си здраве, но 20-25 годишните нехаят супер много.
04 Апр 2018, 16:19
annamaria написа:На мнение съм, че жените на средна възраст се грижат за интимното си здраве, но 20-25 годишните нехаят супер много.
Точно обратното съм забелязала аз, големите жени са намарливи, защото вечно отлагат да отидат на лекар, а по кабинетите е пълно с млади момичета.
11 Апр 2018, 15:02
Ами пълно е с млади момичета, защото са отишли по спешност, чак като им дойде зора.Жените, които ходят профилактично на гинекологични прегледи няма как да ги видиш да киснат пред кабинетите в съотношение с младите момичета.
11 Апр 2018, 15:51
nefertiti написа:Ами пълно е с млади момичета, защото са отишли по спешност, чак като им дойде зора.Жените, които ходят профилактично на гинекологични прегледи няма как да ги видиш да киснат пред кабинетите в съотношение с младите момичета.
Не можах да схвана мисълта ти, но аз ти го казвам от гледна точка на всички познати около мен, тези около 25-35 ходят на прегледи, останалите чакат да им мине.
12 Апр 2018, 14:49
Явно е имала предвид че младите момичета правят впечатление пред кабинетите и броят им е доста по-голям за разлика от жените в средна възраст.
12 Апр 2018, 14:56
Аз не мога да кажа, така илииначе, когато отида на лекар и видя много жени изпитвам смесени чувства, от една страна - може да имат проблеми, от друга пък може да са там профилактично, което е чудесно.
12 Апр 2018, 16:13
Всеки си шета на акъла е казал народа. Мисля, че всички се сещаме да ходим на прегледи, след като веднъж поне сме препатили от някакъв прпоблем и от там нататък се почва едно ходене по мъките и след това вече профилактиката идва на дневен ред.