Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Jully » 16 Окт 2017, 12:31

Момичета, какви са симптпомите при вагинална инфекция? усещам една тежест в корема, все едно преди цикъл и едно особено неразположение в интимната област. Течение нямам. Но тази седмица съм в овулация, дали може да е от нея това усещане? :?: За първи път ми се случва да се чувствам странно. :roll: Четох, че основното за инфекцията е да има течение, при мен няма, но усещам едно парене в интимната област и в яйчниците. :roll:
Аватар
Jully

Мнениеот Lisandra » 16 Окт 2017, 12:58

При овулация яйчниците е нормално да се подуват, при някои има и завишен секрет, но паренето е притеснително. Отиди на лекар, на сайта на Каляшева намерих тази информация:
http://www.drkaliasheva.com/services/ba ... a-vaginoza
Lisandra

Мнениеот Jully » 16 Окт 2017, 13:41

Мисля да изчакам още няколко дни .. да видя като премине овулацията какво ще еположението, утре ми е точно пиковия ден, да видим. :roll: Надявам се да няма проблеми след това. Смятам да взема и един лактацид за душ за всеки случай.
Аватар
Jully

Мнениеот Gorica23 » 16 Окт 2017, 14:08

Изчакай, ама не се лекувай сама. Парене в интимната област с интимен гел няма да се оправи. Дано да нямаш проблем, защото може да се задълбочи и при изследване да не покаже истинското състояние.
Gorica23

Мнениеот klarissa » 16 Окт 2017, 14:12

Няма защо да се притесняваш и да има някаква инфекция, сигурно лесно ще я излекуваш, не се притеснявай. Аз по време на овулация вианги усещам тежест и все едно се разкъсвам. Но паренето не е много характерно, може да е и ако си поизстинала,а ко имаш някой цистит, който се обажда от време нав реме. изчакай да мине тази седмица и ако продължаваш да имаш проблем и се появи течение с някаква миризма, отиди на един преглед да ти пуснат една микробиология.
klarissa

Мнениеот rabotnata pchela » 16 Окт 2017, 20:59

Оф милата, надявам се да няма нищо сериозно! И при мен май се обажда някакъв цистит, но не съм сигурна, утре ще звъня на гинеколожката, притеснявам се и аз като теб някаква инфекция, сега съм малко като парен каша духа. Надявам се да няма нищо притеснително и при тебе и при мене, може да сме се простудили нещо.
Аватар
rabotnata pchela

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Pacienti » 13 Мар 2018, 12:08

Хайде малко да живнем темата, момичета! И да попитам освен типичните гинекологични проблеми, които трябва да се извършват спрямо здравето на жената, какво мислите по въпроса за естетиката по отношение на интимното здраве? Както при мъже, така и при жени?
Pacienti

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот rali06 » 13 Мар 2018, 12:23

По темата може много да се говори. По приницип при младите момичета, забелязвам много немарливо отношение- масово са с гъбички и разни други възпаления. После пищят при дерматолозите и венеролозите. Може би при жените над 30-годишна възраст, нещата стоят вече по-различно, особено когато са раждали. Струва ми се, че започват повече да държат на интимното си здраве. Чувала съм, че някои жени след раждане активно се интересуват от темата за вагинално подмладяване и повече да държат на здравето си, провеждайки всяка година нужните изследвания.
При мъжете пък като чели също е спаднал този праг да си обръщат внимание, макар че темата за мъжкото достойнство винаги е била на дневен ред. :lol:
rali06

Мнениеот sad » 13 Мар 2018, 13:19

За това е пустото му сексиално образование, за да знаят хората от ранна възраст кое е нормално и кое не!
Няма как да полагаш грижи за нещо дето не знаеш как точно трябва да действа, изглежда, да се усеща. Айде да се замислим над това колко от вас са имали свестен разговор с учител, или родител за интимните си контакти и здравето на тази част от организма си. Докато за секс се говори само като за нещо мръсно (развратно, порочно...и само за кеф) нещата ще седят така -необразовано и немарливо!
Аватар
sad

Мнениеот nefertiti » 13 Мар 2018, 17:10

Да, ама кой си прави труда да развивава въпроса за сексуалното здраве? Днес на младото поколение всичко им се струва майтап, докато наистина не им се наложи да посетят венеролога или дерматолога. Това са масово гъбички, хламиди,гонореи и прочие.
nefertiti

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология