Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
18 Яну 2016, 22:05
Кауда, думите ти звучат като на една моя прителка. Т толкова искаше детето й да се храни здравословно,но в същото време да преларва достатъчно време във фейсбук. В резултат на опитите ймалкия сега пищи до хладилника за нещо сладко..
А днес в една група видях една жена постнала снимка с кутийки с храна, нарязана чушка, чипс от цвекло, кашкавал на лентички. Това им беше приготвено зса разходката. Много се впечатлих признавам си. Та мисълтс ми е, че катоимаше желание намираш и начин,налк така? :)
28 Мар 2016, 11:34
Не мога да го накарам моя син да яде боб и особено леща и затова рядко готвя от тях, на рибата също се мръщи, а кото беше по-малък много я обичаше и тогава много се радвах, че я яде. Не разбрах защо си промени отношението към нея.
28 Мар 2016, 12:18
roksana написа:Не мога да го накарам моя син да яде боб и особено леща и затова рядко готвя от тях, на рибата също се мръщи, а кото беше по-малък много я обичаше и тогава много се радвах, че я яде. Не разбрах защо си промени отношението към нея.
каква риба приготвяш? Лошото на рибата е, че има специфичен вкус и начин на ядене. Ако му я предлагаш с костите нормалнод а не му е приятно да я яде, купувай само филета и пробвай пастърва, хек, сьомга, понеже нямат силен аромат.
28 Мар 2016, 13:27
roksana написа:Не мога да го накарам моя син да яде боб и особено леща и затова рядко готвя от тях, на рибата също се мръщи, а кото беше по-малък много я обичаше и тогава много се радвах, че я яде. Не разбрах защо си промени отношението към нея.
За боба и лещата опитай разнообразни варианти - все в някакъв вид ще му харесат.
И моите не си падаха по леща яхния, но пък много харесват пълнени чушки с леща и просо/кус-кус, салати с леща или боб (а там разнообразието е зашеметяващо), крем супа от червена леща, както и супа в индийски стил с червена леща и кокосово мляко.
За рибата също - пробвайте различни видове, различни начини на приготвяне. Няма начин все нещо да не му допадне :)
28 Мар 2016, 13:31
Трябва цялостно правилно хранене, а не само някакви откъсъчни моменти - дали ще яде вафла и баница, то обезсмисля цялата история с рибата. :)
28 Мар 2016, 15:56
Забелязвам, че еедна от храните, което я много пренебрегвана, това са ядките. Предполагам, че заради цената им не са така предпочитани и така желани от хората, макар и вкусни са доста скъпи, но може да се отделя по малко и за тях. :)
29 Мар 2016, 09:37
Snejna написа:Забелязвам, че еедна от храните, което я много пренебрегвана, това са ядките. Предполагам, че заради цената им не са така предпочитани и така желани от хората, макар и вкусни са доста скъпи, но може да се отделя по малко и за тях. :)
Вярно е, но за разлика от другите вкъщи винаги имаме по някой вид ядки. Фъстъци, орехи, тиквени и слънчогледови семки, бадеми ги ядем много. Аз много не посягам към тях, но малкия и големия мъж хрупат здраво

. Някой път и мен разяждат

.
29 Мар 2016, 11:45
И ние рядко купуваме ядки, няма какво да се лъжем, никак не са евтини тея ядки. :(
29 Мар 2016, 14:54
Като цяло, ако им се изгради навик на децата е лесно. :) Братчето сега ще тръгва в първи клас и вече съм решила да му купувам един Лънч бокс, където да си събира всякаква разнообразна храна за деня, въпреки че имат стол, но там често закусват или някаква гадна намазана филия, или сандвич и подобни гадости. Предпочитам да си носи по-качествена храна от вкъщи, дори съм се ангажирала аз да я приготвям, защото майка ми твърди че няма време. А за обяд ще си хапва от менюто в училище. ;)
30 Мар 2016, 13:36
Anka написа:Като цяло, ако им се изгради навик на децата е лесно. :) Братчето сега ще тръгва в първи клас и вече съм решила да му купувам един Лънч бокс, където да си събира всякаква разнообразна храна за деня, въпреки че имат стол, но там често закусват или някаква гадна намазана филия, или сандвич и подобни гадости. Предпочитам да си носи по-качествена храна от вкъщи, дори съм се ангажирала аз да я приготвям, защото майка ми твърди че няма време. А за обяд ще си хапва от менюто в училище. ;)
Добре си решила, и аз така практикувам. Даже и за обяд пращам на детето. Вярно, по-ангажиращо, но въпрос на организация

.